Tradisjonen tro inviterer Aune barneskole til to julekonserter som virkelig gir julestemning til alle og enhver som tar turen. På mandag var det småtrinnet som var i aksjon og ikveld var det 4.-7. trinn som skulle på scenen å spre juleglede.

Gjennom 19 kjente og kjære julesanger skapte elevene en lun og god stemning i storsalen. Det var umulig å ikke bli rørt av alle de tøffe solistene som stod på scenen og sang av hele sitt hjerte. Gåsehudfaktor og minner som strømmet på.

Hele salen var fullsatt av foreldre og familie, som spent hadde gledet seg til denne konserten.

Nytt av året var at de fremførte låta "Vi-sangen". Dette er en sang som Saupstad skole i Trondheim har skrevet noen år tilbake. Aune barneskole er en mottaksskole og det har de vært siden 2010. Under fremførelsen av sangen kom elever på rekke og rad inn med forskjellige flagg, hvor hver og en sa "god jul" på sitt eget språk.

- Vi har 65 elever som er fra et annet land på Aune barneskole. Og på en skole med tilsammen 433 elever, er det en ganske stor prosentandel, forteller inspektør Torunn Haugen til Opdalingen etter kampslutt.

Elevene fikk trampeklapp for fremførelsen og Haugen forteller at hun selv fikk gåsehud under fremføringen.

- Dette er en sang som beskriver godt situasjonen er i verden i dag, sier hun.

Rektor Øyvind Melhus var stolt etter konsertslutt.

- Jeg er veldig stolt over å være rektor for denne gjengen. For en formidlingsevne de har og solistene som står på scenen i dag er utrolig tøffe, sier han.

Konserten ble avsluttet på tradisjonelt vis med "Deilig er jorden", hvor hele salen ble med på allsangen. Nå er julestemningen komplett og jula kan bare komme.

Se bilder fra konserten øverst i artikkelen!