Det har gått en uke siden Gunvor Gustavsen gjennomførte julekonserten hun hadde på hjemmebane sammen med Ingebrigt Håker Flaten, som hadde tatt turen hjem til Oppdal fra Austin i Texas.

I bandet hadde hun med seg Andreas Bjørkås på fele, Gjert Kristian Øhrn på piano, Sverre Stenløkk på saksofon og Håkon Kvam på trommer. I tillegg var Kim André Rønningen, som er sanglærer i kulturskolen, med på konserten.

– Det har gått en uke siden konserten og når jeg tenker på opplevelsen, så tenker jeg at vi fikk den dit vi ville. Både musikalsk og vi fikk fram uttrykket vi ønsket å få fram. Og ut ifra responsen på publikum, så føles det ut som om vi har lyktes, sier hun til Opdalingen.

Vi har bedt henne komme for å snakke om konserten og den ny plata si - men med en aldri så liten baktanke.

– Det varmer når folk kommer og forteller hva de synes om konserten. Det er flere som har fortalt at de gikk ut med en helt spesiell følelse etter konserten og som satt i lenge etterpå. Å høre sånt gjør at man blir inspirert og at man gjorde noe som var bra. Det å klare å få til en konsert med eget stempel er veldig deilig, sier Gustavsen.

– Hvordan er det å spille på hjemmebane?

– Det er kjempestas. Jeg har hatt den store ære å jobbe med Ingebrigt Håker Flaten i mange år og første gangen vi hadde et samarbeid var da Oppdal spell- og dansarlag hadde jubileumskonsert. Det var da han oppdaget meg. Jeg var også med på den forrige platen han ga ut og siden da har vi jobbet jevnt med flere prosjekter, sier hun.

– For meg var det veldig artig å kunne Ingebrigt Håker Flaten opp mot disse fantastiske, flinke og lokale musikerne vi har i Oppdal. De står på hele tiden og er veldig viktig for musikklivet i Oppdal. Gjert Kristian Øhrn, Sverre Stenløkk, Håkon Kvam og Kim André Rønningen står bak ungene, kulturskoleelevene og stiller opp uansett hva, sier hun.

Samtidig som konserten ble avholdt forrige uke, var det også plateslipp for den nye plata til Ingebrigt Håker Flaten. Her er Gustavsen med på vokal på alle innslag.

– Det vi har hørt så langt fra folk, har vært veldig bra. Denne plata har noe i seg som er nyskapende, den beveger seg i jazz- og frijazz-området og har et tydeligere melodiøst preg enn hva han har gjort tidligere, sier hun.

– Hvordan har det vært å være med på et slikt prosjekt?

– Det har vært kjempestas. Det er ekstra stas når det er mitt stoff og base som blir brukt. Det hele startet med da han huket tak i meg og Andreas Bjørkås i forbindelse med et konsertoppdrag han fikk. Jeg sang inn 16 toner som jeg plukket ut. Jeg spilte det inn på telefonen og sende det over til han. Jeg er veldig glad for at vi fikk gjort opptak i kirka, og ikke i studio, slik den opprinnelige planen var. Ekstra stas at Olav og Jørn Hoel ble teknikere på dette, sier hun.

Da Opdalingen på slutten av interjvuet overrasker Gunvor med Ukens blomst ble hun i første omgang flau. Gustavsen er allsidig og aktiv i blant annet Oppdal spell- og dansarlag og Kor Allegro og der gjør hun en stor innsats uten å fremheve seg selv. Hun beskrives som ydmyk, varm, pliktoppfyllende og engasjert.

– De tingene er plussting og jeg synes det er artig å være med på mange forskjellige prosjekt. Det å motta Ukens blomst setter jeg stor pris på. Dette var overraskende, sier hun.

Hvilke planer har du framover?

– Vi håper vi kan få til en sommerkonsert, men noe om hvor, når og i hvilken setting vet vi ikke enda. Jeg håper også at vi kan dra i gang julekonserten ett år til, men om det blir i Oppdal eller om vi søker ut, vet vi ikke enda, sier hun.

I tillegg skal hun til neste høst ha konserten i Drammen sammen med Ingebrigt Håker Flaten.