Tirsdag 12.12.1967

Juletretenning i Oppdal

Den tradisjonelle tenningen av juletreet på torvet i Oppdal foregikk søndag ettermiddag. Nysnøen som siste døgnet hadde falt tett, gjorde at vinternaturen rundt om fikk en særskilt julestemning. Temperaturen lå på ca. åtte kuldegrader, og folk fra hele bygda hadde funnet veien frem til torvet da treet ble tent klokken 16. Frimenighetens musikklag og Oppdal juniorkorps spilte julemelodier, og det ble holdt en kort andakt ved pastor Michaelsen. Nisser gikk rundt med kurver og samlet inn penger til jul til aldersheimens kvinneforening som sto for arrangementet.

Torsdag 9.12.1937

«Villabyposten»

Villabyen har sannelig gjort sig bemerket på mere enn en måte. Selv om kommunikasjonene er dårlig der i staden så har den allikevel gjort sig bemerket som en fremskrittsby av rang. Siste nytt er at det i disse dager er utkommet et spesielt lokalorgan. Vi har forhørt oss hos post og politimyndigheter, men bladet er hittil ikke anmeldt til godkjennelse hos disse og vi må derfor betrakte den første utgivelse som ulovlig. Vi frykter imidlertid konkurransen og anmoder våre kunder om i største utstrekning og holde sig til «Nordmøringen», som har en adskillig større utbredelse. Av høflighet vil vi dog ønske den nye kollega velkommen i rekkene.

Fredag 15.12.1972

Nye gardiner ved Fjellvang

Oppdal formannskap bevilget i siste møte 680 kroner av sine disponible midler til nye gardiner på Fjellvang. Elevrådet ved korrespondansegymnaset har innhentet pristilbud og søkt kommunen om dekning. Skolestyret har anbefalt søknaden, men kunne ikke bevilge noe da posten Friundervisning allerede er betydelig overskredet.

Tirsdag 12.12.1967

De blå sparkene

som tilhører Oppdal Turist– og Friluftsråd er kommet på vidvanke. Vi minner om at disse sparkene er merket TURISTSERVICE, og er tenkt som sådan. Vi ber bygdas folk være vennlig å hjelpe oss med å bringe dem tilbake, når de ser noen av disse på forskjellige kanter av bygda. Vi skulle gjerne hatt dem på plass før jul, da kommer de første turistene. Vær vennlig om De ikke har anledning til å bringe sparken til Torvet, ring turistsekretæren tlf. 267.

Torsdag 15.12.1938

Tyttebærplukking

driver de fremdeles med på Lønset. Det er vel noe av en rekord? Det kan være grunn å merke sig at en nu er kommet omkring midten av desember.

Fredag 13.12.1996

Lokallag for Mental Helse

Torsdag ble det holdt et informasjonsmøte om Mental Helse ved BOAS. Mental Helse er et forum for mennesker med psykiske lidelser og det skal nå startes et lokallag i Oppdal. Psykiatrisk sykepleier Inga Snøve er en av initiativtakerne bak prosjektet og hun er veldig glad for den gode responsen på møtet. Det store frammøtet er en bekreftelse på at det er et stort behov for et slikt lag som Mental Helse i Oppdal.

Torsdag 15.12.1938

Mere lys

Det er nu blitt elektrisk lys til Bøe-Furunes og Svartøygårdene. De har fått lyset fra Opdal Elektrisitetsverk.

Torsdag 15.12.1960

Ulovlig juletrehogst!

Nå nærmer jula seg, og av erfaring vet vi at det da ulovlig blir hogget en mengde av skogens fineste smågran. Vi som bor i de mest utsatte områder, synes også dette er meget kjedelig. Skogeierne kan jo tro at det er vi som driver denne simple trafikk. Det er rart å se hvordan alminnelige, aktverdige bygdens borgere går rundt i de forskjellige teiger og hogger der de finner de peneste trær, akkurat som det ikke var privat eiendom. Skogeierne oppfordres til å passe på skogene sine de siste dagene før jul, særlig utsatt er siste søndag før jul, da er det folk på alle veier innover skogene! Og til deg som tar juletrær: Et juletre er et symbol for noe som ikke har noe med tyveri å gjøre. Det står i julesangen: Når stjernen skinner om H a m oss minner vårt juletre. Nordskoging.

Fredag 14.12.1934

Stort blautkakelag

holdt en del damer for ungdomslagets medlemmer og en del innbudne på Berghallen lørdags kveld. Det var ikke mindre enn 11 blautkaker. Hele natta gikk med og enda blev meget tilovers.

Mandag 12.12.1938

Løpsk lastebil

Forrige mandag løp lastebilen til Ottar Svisdal «løpsk» og stakk utfor veien og nedover den bratte li i Snøguttu. Føreren holdt på å lesse et bordlass og i det bratte lende for bilen avsted før han rakk å «tøile» den. Der hvor bilen stakk ut heter Langrompedalen. Forøvrig tok man bilen op et par dager etter og stort sett var den i bra stand.

14.12.1934

Dansk eller norsk far

Det er vakkert og broderlig at statsminister Mowinckel sender en hjertelig hilsen til Danmark i anledning Holbergs fødselsdag og at Stauning svarer, men denne gang burde vel hr. Stauning ha vært først ute, og vår Mowinckel ventet til han fikk høve til å svare. For visstnok ser man at danskene nu vil forsyne Holberg med en dansk far, men ett står likevel fast – personen er født udi Norge, og denne gang var det altså fødselsdagen det gjaldt. (Sør-Trøndelag).

Torsdag 10.12.1964

Helsetunforeningen

Har nå avsluttet regnskapet for julemessen 1964, og det endelige beløpet ble kr. 7 200,- netto. Dette må en si er et pent resultat, og styret vil med dette få rette en hjertelig takk til bygdefolket for god hjelp og støtte. Den glade giver, kjøperen, damene ved utsalgsdiskene, alle fortjener en blomst, men vi kan bare si takk.

Det vakre knytte-teppet, som var en flott gave fra to søstre i Drivdalen, er enda oppnåelig for alle, da vi har loddbøkene ute. Teppet blir imidlertid trukket før jul, så der får nok noen en flott julegave i år. Vi vil også nytte dette høvet til å sende en julehilsen og takk til Oppdalslaget i Canada for 30 dollar som vi har fått sendt ved herr Kolbjørn Nordli. Til slutt en takk til Einar Grøseth som så velvillig stilte sitt lokale til disposisjon for oss.

For styret i Helsetunforeningen

Liv Wammer, sekr.