Allerede i inngangsdøra til ved Oppdal misjons- og menighetshus (OMM) ble publikum møtt av fire smilende VG2-karer, som sto klare til å holde dørene åpne for alle som tok turen.

- Vi synes «Livsglede for eldre» er et veldig viktig tilbud. Vi håper dette blir en koselig dag for alle som kommer, sier Mustafa Hassan og påpeker at han er veldig glad i å jobbe med eldre mennesker.

- Vi er alle kjempeglade i å hjelpe de som er eldre enn oss. Jeg har lyst til å utdanne meg til helsefagarbeider, sånn at jeg kan fortsette å jobbe med dem, sier Hassan.

Flere av dørvaktene har hatt praksisplass ved diverse helsetun i regionen, hvor de har høstet god erfaring i å snakke med og ta seg av de trengende.

Somaliske Abdirahman Abdullahi, som er bosatt på Berkåk, samtykker smilende til alt Hassan sier og tilføyer at han har blitt veldig glad i den norske julefeiringen. Selv om han er muslim, og jula er en kristen tradisjon, er det noe han trives veldig godt med.

- Det er veldig mange kristne i Afrika, men folk der er ikke så opptatt av å pynte hjemmene sine til jul og sånne ting. Det synes jeg er litt artig i Norge. Folk markerer jula på en helt annen måte her.

Jeg har ikke inntrykk av at det er religion som er viktigst for folk flest, heller. Folk bruker anledningen til å tilbringe tid og ha det hyggelig sammen med familiene sine.

Abdirahman er også glad i tradisjonen med å kjøpe gaver til hverandre.

- Det er ikke bare å motta pakker, du må kjøpe til andre selv også. Det liker jeg.

Anita Bjørgen og Anita Gyløien representerte begge de ansatte ved Oppdal VGS under arrangementet.

- Vi gjør det gammeldags, sier Gyløien og fortsetter:

- Det blir sang med både kor og solister bestående av både elever og lærere. I tillegg har vi fått med oss Olav Syrstad i år også. Han hadde sitt store gjennombrudd her i fjor og vi håper han blir med og synger for oss hvert år framover.

Innimellom innslagene blir det pause med servering av kakao og god mat.

- Fjorårets arrangement ble veldig fint og det ser ut til at ryktet har spredt seg, for det er enda mer folk her i år, smiler Gyløien.

Helse og oppvekst-elevene står for flere «Livsglede for eldre»-arrangementer i løpet av året.

Bjørgen tror elevene selv får stor glede ut av å spre glede blant eldregenerasjonen.

- De er veldig positive til å prøve ut i praksis det de har lært. I tillegg setter de nok pris på litt avveksling fra skolebenken.

Martin Myran er en av de mange eldre som tok turen. Han skryter uhemmet av «Livsglede for eldre» og de dyktige ungdommene som er med og hjelper til.

- Det blir ikke stort bedre enn dette. Ungdommene er helt suverene. Jeg synes det er beundringsverdig det de gjør her, sier Myran.

Myran besøker ellers frivilligsentralen hver mandag, men tror det hadde litt lite å gjøre i Oppdal uten «Livsglede»-tilbudene til Helse- og oppvekstlinja.

- Jeg er glad for at vi har et så godt tilbud her i Oppdal nå. Jeg var på et lignende «Livsglede»-arrangement ved Oppdal VGS for en måneds tid siden. Også der var det sang de for oss og serverte god mat. Det var ypperlig, det også.

Myran tror at alle de eldre som deltar på disse arrangementene er enige i han, når han skryter av omsorgen de unge elevene viser.

- Det er helt klart en positiv satsing for de eldre i kommunen. Dette er noe folk setter pris på.