Veteranen Bjørn Koksvik på trombone (73) og yngstemann Ingeborg Bjørndal på valthorn (10) spiller i henholdsvis Oppdal musikkforening og Oppdal juniorkorps, og begge blir å finne på scenen når det inviteres til den årlige nyttårskonserten i Oppdal kulturhus i dag. Maren Hoel (15) og Malin Sundsethaug (16) skal også bidra når drillkorpset slipper til under konserten.

Bjørn er med i sitt 65 år, han begynte å spille i korps da han var åtte – ni år, han var altså yngre da han startet enn det Ingeborg er i dag. Bjørn forteller at han har spilt trombone hele tiden, bortsett fra en tiårsperiode da han spilte tenorsaksofon og altsaksofon.

Spiller sammen

De to musikantene forteller at det beste med nyttårskonserten er at korpsene spiller sammen.

- Det blir liksom mer kraft i framføringen, og er flott å høre, forteller Bjørn. Ingeborg nikker enig, og forteller at to korps som spiller sammen høres veldig flott ut.

Ingeborg synes Abba-musikk er flott å spille, mens Bjørn heller mer mot storband-inspirert musikk.

- Glen Miller er aldri feil, forteller han og smiler bredt.

De to avslører at det blir en del filmmusikk, en del marsjer, en egen Abba-medley og naturligvis Champagnegalopp. Og så blir det også hemmelig dirigent, men det er det ingen som vet hvem er, sier de og smiler lurt.

Maren og Malin ble begge bitt av drill-basillen da de var yngre og bestemte seg for å delta som drillpiker framfor musikere. Malin har holdt på i syv år allerede, mens Maren er mer nybegynner. Også de gleder seg til konserten, og de understreker spesielt det sosiale med det å være med.

Ønsker flere velkommen

- Dette er noe som plasser i alle aldre, og alle som vil er hjertelig velkommen til å være med.

Bjørn sier seg hjertens enig og forteller at han har stor glede av å spille med og omgås de yngre.

- Og så håper jeg selvsagt at de som er yngre synes det er ok å spille med oss godt voksne også da, humrer han. Malin nikker samtykkende.

- Ja, det er jo alltid noe nytt å lære fra de voksne, noe vi kan snakke om og så blir det også ganske flott når vi opptrer sammen, forteller hun. Litt egenreklame er det jo greit å få med når man stiller opp for lokalavisa. Og det er altså neste helg det braker løs i Oppdal kulturhus.

- Men først skal vi øve mer, forteller Ingeborg, og rekner opp øvingskveldene framover.

- Ja, vi er klare for årets konsert. Snart. Vi må bare øve litt mer, sier hun, og gjengen bryter opp og går tilbake til resten av korpset som øver i storsalen.