Fredag 10.1.1936

Midnattsgudstjenesta

i Opdalskyrkja nyårskvelden vart ei opleving for dei mange som ikkje har vore tilstades i kyrkje ein nyårskveld før. I Opdalskyrkja har det ikkje vore midnattsgudstenest sidan 1900-1901. Det kom mykje folk frå alle kantar av bygda. Bilande, gangande og syklande. Kyrkja var full då gudstenesta tok til, mest ungdom. Kst. sokneprest Hatlebrekke preika greit og varmt over likninga um fikentreet. Det nye blandakoret skapte høgtid med songen sin. Dei fleste som var der kjenner nok at dette var ei høgtid som dei seint gløymer. Då det var slutt var det fullt med folk etter alle vegar.

Torsdag 9.1.1964

I slalåmløypa

har det vært flere skikurs i det siste. Jon Strand driver og trener med «morgendagens menn».

Mandag 8.1.1996

Smertelig tap

Eierne av Turisten AS, Unni Berg og Otto Søfteland, har ikke vært tilgjengelig for kommentar etter den tragiske brannen. Venner av familien bekrefter imidlertid at de opplever det hele som et ufattelig og smertelig tap. Det er en kjent sak at de begge har lagt ned et enormt arbeid i drifta av stedet. Det nedbrente huset ble forøvrig bygd som kafé og overnatting av oppdalingen Peder Toftaker først i 40-årene. I perioden 1951 til -60 var Rennebu aldersheim her. Etterpå kjøpte Margit Baglo Sande eiendommen og drev Berkåk Turistheim der. Otto Søfteland og Unni Berg overtok for rundt sju år siden, og har drevet Turisten AS som pizzeria og grillkro.

Fredag 12.1.1968

60-års-minnet

Nils Selbakk skal ha takk for dei gilde stykka om Bjørnson. Det er mange gamle i Oppdal som hugsar godt tala Bjørnson heldt på ungdomsstemna på Vognill 1907. 93-årige Andreas Loe har fortald oss at han aldri gløymer da Bjørnson sto på altanen på gamle Vognill skole og heldt tala om fordragelighet. Tala tok til med ei vakker skildring av ei katolsk gudsteneste i Peterskyrkja.

Fredag 10.1.1936

Jernbanen

Telegrafist Per Aunøien som helt siden Dovrebanens åpning i 1921 har bestyrt Garli stasjon, er ansatt som kontorist og stasjonert på Opdal stasjon. Som ny bestyrer av Garli stasjon er ansatt telegrafist Jørgen Kverneng f. t. stasjonert på Hell. (Adresseavisen).

Torsdag 10.1.1952

Dårlige lytterforhold i Oppdal

Uttrøndelag politikammer har fra Rikskringkastingen fått oversendt 43 anmeldelser på personer som ikke har betalt lytteravgift. Politiet har delvis foretatt avhøringer av de anmeldte. En av disse, en lytter fra Aune i Oppdal, sier at han er merksam på forholdet, men akter ikke å betale noen avgift så lenge lytter-forholdene i Oppdal sentrum er så umulige som de er i dag. Han har absolutt ingen glede av radioen. (Nidaros).

Torsdag 13.1.1938

Skole i Skardalen

Eller fellesskole for Skardalen og Nerskogen?

I møte i Opdal skolestyre lørdag blev det pålagt kretstilsynet i Vognill krets og undersøke hvordan det stiller sig med skolelokale i Skardalen i tilfelle det skulde holdes skole der ute. Det blir nemlig så mange barn at det kan kreves skole der ute. Tilsynet blev også pålagt å undersøke mulighetene for samarbeide med Rennebu for oprettelse av felles skole for Nerskogen og Skardalen. Det er antagelig ikke mulig å få leiet et tilstrekkelig stort lokale til fellesskole. Barna der ute er som bekjent for tiden innlosjert på gårdene heime i bygda. De barna som hører Opdal til går på skole i Vognill krets.

Fredag 8.1.1999

Rennebu på nettet

Nå vil også rennbyggene gjøre alvor av å bli mer tilgjengelig på Internett. Det er turistkontoret som i første omgang vil oppdatere og aktivere sine Internettsider. Mange av de som hittil har besøkt hjemmesidene på WWW.rennebu-turist.st.no er kanskje blitt en smule skuffet. I dag inneholder presentasjonssida nemlig bare tre aktive linker, til turistkontorets egen E-postadresse, til NSB og til Oppdal turistkontor. Ellers vises det bare til telefonnummer der man kan få ytterligere informasjon, og det er jo ikke den egentlige intensjonen med internett.