Janne Hinsverk residerer i en av Trobos leiligheter, et borettslag som ligger på beste østkant på Berkåk. Naboene i Trobo ønsker at Janne skal få ukens blomst fra Opdalingen, først og fremst for at hun er den hun er. Et medmenneske.

–Min gode nabo, Janne Hinsverk, gjør mye for fellesskapet her, og det uten å reklamere for det selv. Hun måker frem søppeldunkene før de skal tømmes, flytter avfallet til ledige dunker, måker og holder kjellernedgangen fri for snø. Mange ganger når forefallende arbeid blir gjort i borettslaget, tenker jeg at dette er det Janne som har gjort, skriver en av beboerne til avisa.

Særdeles overrasket

En meget, og da understreker vi meget, overrasket dame tar måpende imot blomsten.

–Hm, det var da fryktelig koselig da, men jeg føler ikke akkurat at dette er så veldig fortjent, sier mottakeren da vi overrekker anerkjennelsen i bibliotekets lokaler på torget i Rennebu.

Janne spekulerer litt på hvorfor hun fortjener oppmerksomheten, men finner egentlig ikke noen åpenbar årsak. Noe vi først og fremst tilskriver hennes motvilje mot å stikke seg frem.

–Jeg måker snø hvis det ligger snø der, men det har sikkert andre gjort også. Det er vel bare det at de ikke har rukket det før meg. Ellers handler det bare om å hjelpe til hvis man ser at det treng. Det er ikke mer enn det, sier hun.

Hun beskriver seg selv som en person som liker orden rundt seg. Noe som kommer godt med også i forhold til blomsten.

–Jeg har til og med knekt koden nå det gjelder å ta vare på orkideer. Før var jeg rene blomsterdødaren, smiler Janne Hinsverk.