Connected Festivalen er den årlige ungdomskonferansen på Oppdal Kristne Senter, som hvert år arrangeres i uke 8. I år arrangeres festivalen for 29. gang.

Årets tema for festivalen er "Nær Deg, Gud". Livet som en kristen byr på mye, men først og fremst handler det om en personlig relasjon til Gud.

- Under festivalen arrangeres det møter for alle som ønsker å komme, både morgen og kveld. Vi har totalt seks møter og de inneholder standard gudstjenester, men på en mer ungdommelig måte. I tillegg har vi aktiviteter på dagtid og det er noe som skjer hele døgnet, forteller Tom Kristoffer Olsen, ungdomspastor og Amy Trenmo, ungdomsleder og lovsangsleder til Opdalingen.

Fra torsdag og fram til i dag har det vært rundt 300 ungdommer på festivalen. Amy Trenmo forteller at det er rekord på mange år.

Ungdommene kommer fra Oppdal, Uppsala i Sverige, Fredrikstad, Lillehammer, Hamar, Molde, Kvikne, Kristiansund, Fræna, Oslo, Trondheim og Moss.

- Andre kristne ungdomsmiljø som vi kjenner har tatt med seg ei stor gruppe hit, sier Olsen.

- Festivalen er årets store happening for oss som går fast i menigheten, sier Trenmo.

- Vi opplever et behov

Da Opdalingen var innom Oppdal Kristne Senter fredagskvelden, var det utrolig mye liv i bygget og ungdommer som fylte alle rom på senteret.

- Festivalen har vært veldig bra og det har vært veldig artig. De andre gruppene gir oss gode tilbakemeldinger på opplegget, blant annet at bandet er veldig bra og at budskapene har vært veldig gode. Generelt har det vært god stemning og en god atmosfære og det virker som om folk er fornøyd, sier Olsen og Trenmo.

I tillegg er møter om morgenen og kvelden, kan ungdommene velger mellom flere aktiviteter. Flere har vært i bakken å stått på slalåm, mens andre har vært å testet langrennsløypene. Mange har også bare vært på senteret, hvor det også har vært flere aktiviteter.

- Hvor viktig er det med en slik festival som dette?

- Vi opplever det som at det er et behov. Det er mange som kjenner at man får påfyll i troen og livet og for mange er det viktig med slike happeninger som dette, sier de.

Neste år feirer festivalen 30 år og da skal jubileet feires.

- Vi har begynt å tenke litt på det som skal skje, så det kommer til å bli en bra feiring, sier Olsen.

- En veldig bra festival

Hanne Louise Funkner (15) fra Fredrikstad, Veronika Posviashchonna (16) fra Hamar og Maren Woldvik (18) fra Trondheim har tilbrakt helga i Oppdal. For Hanne og Maren er dette deres første gang på festivalen, mens Veronika har vært med på festivalen en gang tidligere.

- Vi trives veldig godt. Det har vært ei artig helg. Vi kommer fra forskjellige menigheter, men er på vei i samme retning mot det samme målet, sier de.

Hanne har vært på slalåm å testet bakkene i Oppdal og hun skryter av skidestinasjonen Oppdal.

- Det er utrolig gode bakker her, sammenliknet med de vi har hjemme, sier hun.

- Kommer dere til å komme tilbake neste år?

- Ja, det gjør vi. Vi har blitt kjent med så mange nye og det er veldig trivelig å komme tilbake år etter år, sier de.