Fortsetter med sommerfesten

I ettermiddag inviterer Birka til «Sommeråpent» på torget i Rennebu.

Toril Slokvik. Foto: Ellen Jacobsen

Toril Slokvik. Foto: Ellen Jacobsen

DEL

RENNEBU: Birka, Rennebumartnan, Kulturskolen og Frivilligsentralen samarbeidet om «Sommeråpent» på torget i Rennebu. Arrangørene lover et spennende program for hele familien.

I år blir det blant annet mannekengoppvisning, grillinstruksjoner og underholdning fra Kulturskolen.

– Vi er veldig glade for at så mange aktører, i år som i fjor er involvert i arrangementet. Det har blitt et skikkelig samarbeidsprosjekt, med mål om å få til liv og røre på det flotte torget vårt, sier Anne Kristine Stavne, ansvarlig for arrangementet.

En av kveldens høydepunkter blir trolig motevisningen, en liten «fesjå», som er et samarbeid mellom Rennebua, Snertne Sneller, Byggmakker, Euronics, frisørene og Frua Spa. Motevisningen blir samtidig jubileum og reunion, - mannekengene er nemlig avgangskullet fra Rennebu Ungdomsskole i 1982.

Inge Johnsen, den anerkjente kokken som nå eier og driver Lian Restaurant i Trondheim, kommer for å lage mat og gi gode grilltips på kjøpet, i et samarbeid med Hognamat. Johnsen har utmerket seg i både nasjonale og internasjonale konkurranser, han er kjent fra tv og eget matprogram på NRK P1, han har dessuten gitt ut flere kokebøker.

Birka vil også presentere månedens håndverkere for juni, juli og august: Ura Smykkedesign, Smed Ivar Fjellstad, og vevebedriften FonnDesign v/Oddlaug Fonn Skaar. Slik presenteres de tre i en pressemelding:

«Toril Slokvik er kvinnen bak Ura Smykkedesign, som gjerne forbindes med utradisjonelle materialer i kombinasjon med edelt metall. Transparent vinyl og akryl, klar og farget, bearbeidet på ulike måter, er viktige stikkord. Vi har sett Ura sine smykker på programledere som Nadia Hasnaoui, Anne Lindmo og Christine Koth. Den lokale smeden Ivar Fjellstad smir produkter på tradisjonell måte. Han tilvirker det meste, og tar gladelig imot spesialbestillinger etter kundens ønsker og mål. Smia ble bygd i 1995 og ligger i naturskjønne omgivelser på Nerskogen.

Oddlaug Fonn Skaar skaper i veven interiør-, bruks- og veggtekstiler. Hun bruker ofte kvalitetene lin, ull, papir og tre. Det miljømessige aspektet er viktig. Oddlaugs innfallsvinkel er å søke mot noe nytt, ofte ved bruk av materialsamspill som gir løsningen hun er ute etter».

I Birkabygget blir det salg av produkter fra disse tre, og over hundre andre produsenter, som vises i Birkas stadig voksende salgsutstilling.

Arbeidssenteret og Bygdekvinnelaget står for spennende forfriskninger, rabarbrakake og grønn suppe er noe av det de byr på. Og kvelden åpnes med «Drageslipp».

Artikkeltags