Om få dager braker det løs på Vognildsbua, når det blir verdenspremiere på Vognildsbua musikkfestival. Det er Gina Hindseth og Grete Bakk Hindseth som står bak denne festivalen.

– Bakgrunnen for festivalen er at vi ønsket å finne på noe i sommer på Vognildsbua. Det har vært åpent her hver dag i sommer som kafé og vi ønsket å få til noe nytt. Da kom vi opp med ideen om å lage en festival hvor vi får lokale artister og band til å spille, forteller Grete Bakk Hindseth til Opdalingen.

De forteller at det kommer til å bli et opplegg både fredag og lørdag. På fredag skal Stian Isbrekken og Cane Shakers spille. På lørdag vil det bli en familiedag på formiddagen, hvor unge oppdalinger vil entre scenen og vise seg fram, i tillegg til forskjellige aktiviteter. På kvelden spiller Vegard Trenmo Ring og Stickanz Danzband opp til fest.

Oppdal Smak & Behag kommer til å stå bak grillen fredag og lørdag kveld, med lokal og hjemmelaget mat. I tillegg blir det øl fra Oppdal Brygghus.

– Vi er klare for festival

Cane Shakers er et av bandene som er klar for å entre scenen under festivalen i helga. De forteller at de er veldig klare for festivalen.

– Dette tror vi kommer til å bli artig. Vi ble spurt om vi ville være med like etter at vi hadde gått av scenen under Åmotsdalsfestivalen, så dette har vi gledd oss til lenge, forteller vokalist og gitarist Egil G. Botten til Opdalingen.

Bandet ble etablert i 2012. De har akkurat spilt inn en plate, og jobber for tiden med å finne ut hvordan de skal få den ut på vinyl og streaming. I helga kommer de til å spille eget materiale og en og annen coverlåt. De har ikke spilt på Vognildsbua før, så de ser fram til å prøve noe nytt.

– Vi var her for en måned siden og fikk et innblikk i hvordan det kommer til å bli. Bakgården ved bua er et perfekt sted å spille, sier bandet.

– Vi har fått tak i en del props og lys som vi skal henge opp i treet, slik at det blir en koselig stemning, sier Bakk Hindseth.

– Et fantastisk konsept

Cane Shakers forteller at det er bra at festivalen har leid inn lokale artister og band.

– Lille Oppdal har fått et klart stempel som ei bygd med kvalitetsmusikk, sier Botten.

– Er det et håp om at dette skal bli en årlig festival?

– Vi får se hvordan det går i år, men om det blir en suksess, kan det hende det også blir festival neste år, sier hun.

Bakk Hindseth forteller at responsen på arrangementet har vært positivt.

– Det virker som om folk har lyst til å ta turen og det synes vi er stas, sier hun.

– Hva vil dere si for å få folk til å ta turen?

– De skal være glad for at noen orker å lage noe nytt. Vognildsbua er et ærverdig bygg uti bygda og folk får sjansen til å høre hva Oppdal har å by på på musikkfronten. Dette er også et arrangement som kan være med å drive driften trygt videre, sier Cane Shakers.