Når du møter parkerte biler langt nedi veien på tur opp mot Vollan skole så skjønner du at kommer til å være endel folk tilstede på årets julemesse. Her var det folk fra både Båggåstronda, Driva, uti bøgda, Rennebu og Auna, og helt sikkert andre steder også.

Varene gikk unna som varm julebakst og det var ikke så rart, utvalget av både julepynt, finurlige nyttegjenstander og minst sju slag var imponerende. Det var foreldrene til elevene ved skolen som har stått for "produksjonen" og noe sier oss at endel mammaer og pappaer har stått på litt ekstra i innspurten til årets julemesse.

Elevene sto for underholdninga og de yngste sang med den stemmen og tålmodigheten de hadde, godt støttet av de eldre elevene som hadde dannet et eget kor for kvelden. Noen av elevene stilte som solister eller i duetter, det ble lest dikt og proklamert tekster.

Det var ikke alltid mikrofonen var på plass hos den som skulle snakke akkurat der og da, men det tok ungene med knusende ro og med litt diskusjon ble mikrofonen levert effektivt videre som den rene stafettpinnen til munter humring hos publikum.

Og da publikum trampeklappet og ungene på scenen kunne bukke dypt til takk, kunne spente og engasjerte lærere på sin side puste lettet ut - det gikk bra i år også.

Humring ble det for øvrig også da den nye rektoren Thorleif Skavern kunne fortelle at jaktammunisjonen som selges i Oppdal er dårlige greier, for hvordan skulle det ellers forklares at han selv hadde fått has på så få ryper i høst...

Så var det åresalg, kaffesalg og masse godt å spise, praten gikk livlig rundt bordene og så måtte man ta en ny runde og prøve "katta i sekken" eller en tur til innom rommet med alle varene og baksten.

På kjøkkenet var det full fart. Med så mange mennesker som dukket opp gikk det unnavirkelig unna; kaffekokerne måtte virkelig trå til og det ble delt opp kaker og sendt ut mat på salgsbordet til den store gullmedaljen.

Og kjøttsuppa da.

- Du kan ikke gå før du har smakt på denne, ble det insistert, og pliktoppfyllende og høflige som vi er, så takket vi selvsagt ja til tallerkenen med varm suppe som ble bydd oss.

- Vi må jo stelle godt med journalistene som dukker opp, ble det spøkt lattermildt, - men da må du ta fine bilder også! Suppa var alle tiders den, og vi kom i skikkelig førjulsstemning; så kan leserne selv bedømme bildene øverst i artikkelen.

Over 250 oppmøtte på Vollan kan jo ikke ta feil, da var førjulstida skikkelig i gang.