Tradisjonen tro var det torsdag ettermiddag duket for julegrantenning på Drivdalen skolen. Ifølge en av de rutinerte damene på kjøkkenet, har treet alltid blitt tent siste torsdag i november.

Den kalde og mørke vinterkvelden ble fort varmere da juletreet lyste opp på nærmere 100 barn og voksne som hadde møtt opp.

Med sangene "På låven sitter nissen" og "Så går vi rundt om en enebærbusk" ble det selvfølgelig flere runder rundt juletreet.

Høydepunktet for mange var nok da det plutselig dukket opp to nisser med sekker fulle av godteposer. Barna flokket seg rundt nissene for å sikre seg litt snop.

Ifølge rektor Beate Lauritzen er alle i Drivdalen i sving for å få gjennomført arrangementet. Helselagene ordnet med gløgg og pepperkaker samt nisseposene. Juletreet er det Drivdalen Idrettslag som har levert, mens vaktmesteren på skolen har ordnet med lysene.

Underholdningen i gymsalen var det elevene selv som sto for. Noen av de eldste barna framførte et dikt som handlet om adventstida og den lange ventetida fram mot julaften. Flere årstrinn underholdte også med sang og dans fra scenen.

Store og små storkoste seg og følte nok det var godt med et lite avbrekk i en ellers så stressende hverdag. Opdalingens utsendte ble i hvert fall fornøyd da han fikk årets første kopp med gløgg, nøtter og rosiner.

Se bildeserie fra julegrantenninga øverst i artikkelen!