Ordørererne i de tre nabokommunene Midtre Gauldal, Oppdal og Rennebu stilte sporty opp til en uhøytidelig, men desto mer prestisjetung kokkekamp på Rennebumartnan.

Dette går veien, jeg har jo hjemmefordelen, sa en selvsikker Ola Øie før matlagingen startet.

Alle tre deltakere forteller at det er utrolig mange smaker å plukke fra i Mathagen.

- Jeg synes de som står på stand er veldig behjelpelig med å finne produkt som står godt til hverandre. De er også svært rause med tips til hvordan det skal brukes i tilberedingen, sier en overrasket sammenlagtvinner til Opdalingen.

Kirsti Welander trodde nemlig ikke at hun hadde så mye å stille opp mot sine to mannlige kollegaer, noe som viste seg å være en drøy undervurdering av egne kokkeevner.

- Veldig overraskende. Jeg var sikker på at mannfolka hadde både ett og to ess i ermet. Jeg ble for eksempel imponert over Siverts forrett, sier Kirsti Welander.

Ordfører i Midtre Gauldal kjente presset da Marvin Wiseth og Rigmor Aas i juryen satte i gang stoppeklokka.

- Det ble mer spenning enn jeg trodde på forhånd. Klokka gikk fort da vi begynte å jobbe, så vi ble nok litt småstresset alle sammen, sier Sivert Moen mens kollegaene i Rennebu og Oppdal nikker bekreftende.

Ola Øie fikk skryt for forretten, og var ikke synlig deprimert over at sammenlagtseieren glapp mot sin kvinnelige konkurrent. Han er også imponert over mangfoldet blant utstillerne.

- Det er kjempespennende å plukke produkt fra utstillerne på martnan. Problemet er at jeg burde hatt så mye mer, noe som bare viser hvor mange produkt som presenteres på Rennebumartnan, sier vinneren av kategorien forretten, Ola Øie.

Hvis dere blir spurt, stiller dere opp til ny kokkekamp også neste år?

- Det må vi jo, sier Welander.

- Ja, sier Ola Øie kontant og signaliserer at både han og Sivert Moen kommer til å stille enda bedre forberedt til et eventuelt revansjeoppgjør.

Etter iherdig smaking (og smatting), trakk juryen seg tilbake, og etter et kort jurymøte, ble altså Oppdals ordfører Kirsti Welander utropt til vinner av tidenes første kokkekamp på Rennebumartnan.

Men bare vent til neste år, da har mannfolka seriøse planer om revansje.