Det er ferietid, men ved Oppdal Miljøstasjon er det full fart. En av Opdalingens lesere er så fornøyd med servicen fra de ansatte ved anlegget og mener at de fortjener Ukens blomst.

Inne på spiserommet ved miljøstasjonen er det fem fornøyde karer som mottar den lille oppmerksomheten. Ferievikarene Marius Fridtjofsen, Trond Slettbakk og Odne Norland, og driftsoperatør Ola Hokseng og avdelingsingeniør Vidar Sundseth.

– Tusen hjertelig takk. Vi prøver alltid å yte ekstra god service. Det er kanskje helt på grensen til at vi gjør oss selv en bjørnetjeneste. Det er nok det som gjør at folk alltid er så fornøyd når de kommer hit, forteller Hokseng.

Først og fremst er oppgaven til de ansatte å veilede brukerne som kommer med avfall.

– Vi står ikke bare med hendene i lomma og peker. En dag kom det en mann med en stor henger. Tre av guttene tømte hengeren omtrent før han rakk å gå ut av bilen, sier han og ler.

Det er ikke første gangen miljøstasjonen får Opdalingens Ukens blomst, og de får ofte skryt for at det er så pent og ryddig på anlegget.

– Vi har alltid fokus på at det skal være ryddig her. Vi er flinke til å koste og plukke opp avfall som havner på bakken. Spesielt hytteeierne skryter av forholdene her, forteller Hokseng.

De siste par årene har det vært økning av brukere som leverer fra seg møbler og treverk. Også elektriske varer som hvitevarer kommer det inn mye av.

– Folk vil bli kvitt avfallet sitt og kjører de ekstra kilometerne for å bidra til sortering, sier han.

Alle fem ved Oppdal Miljøstasjon er enige om at det er en trivelig arbeidsplass.

– Jeg har jobbet her i to år og har ennå ikke møtt en sur eller misfornøyd person, forteller Hokseng.