I september i fjor slapp Hanne Mjøen fra Oppdal sin første singel «Perfect Noise». Siden den gang har hun jobbet mye i studio og spilt flere konserter. Om akkurat en uke slipper hun sin andre låt, som har fått navnet «U».

– Hva handler den nye låten om?

– Jeg liker egentlig best at folk kan tolke tekstene slik de vil, men jeg vil nok si at teksten til låten «U» er ganske åpenbar, for den handler om det å være hodestups forelsket i noen, og som viser den ekstreme versjonen av den forelskelsen. Jeg har en samboer og jeg kan så absolutt relatere til følelsen, sier hun til Opdalingen.

Prosessen med låten har tatt rundt ett år.

– Jeg skrev låten omtrent på denne tiden i fjor. Jeg holder meg fortsatt i samme sjanger og samme uttrykk som min første låt, men låten «U» er mer tidsriktig produsert og den er mer moderne, sier Mjøen.

Spilte sin første Oslo-konsert

Helt siden hun slapp sin første singel, har det gått i ett kjør for oppdalingen. I desember i fjor spilte hun sin første Oslo-konsert live på Dattera til Hagen. Hun har også varmet opp for den svenske artisten Léon på Parkteatret.

– Det har vært kjempegøy å spille konserter, og det har vært veldig morsomt å se at publikum responderte på det, sier hun.

– Jeg har også fått meg noen fans, og det er kjempestas! Det er veldig morsomt at de følger med meg og at de gleder seg til neste låt, forteller Mjøen.

Mjøen forteller at det har gått slag i slag siden september i fjor. Hun bruker mye tid i studio, hvor hun jobber mot fremtidige utgivelser.

– Jeg jobber stadig med nye låter, sier hun.

Jobber mot festivaler og nye klubblokaler

Allerede i midten av mars skal hun igjen stå på scenen, da hun skal ha en minikonsert sammen med Girls Only, som er en DJ-duo.

– Der skal jeg spille tre låter med bandet mitt, og da får jeg eksponert meg for et nytt publikum, så det ser jeg fram til. Ellers jobber vi opp mot festivaler og nye klubbkonserter. Jeg har en bookingavtale og en mann på jobben, sier hun.

Mjøen forteller at de satser på å delta på festivaler til neste år.

– Jeg har jo en drøm om å spille på de store festivalene, som Slottsfjell og Øyafestivalen, sier hun.

Å ha konsert på hjemmebane er noe hun også kunne tenke seg.

– Det hadde vært morsomt å spilt musikken min for de hjemme i Oppdal, sier hun.

Når hun slipper låten neste fredag, håper hun den vil bli tatt godt imot.

– Jeg håper jo selvfølgelig at folk liker den og at dette er en låt som mange kan kjenne seg igjen i og kan relatere seg til, sier hun.