I perioden 12. -27. august er det på nytt klart for en ny temautstilling ved Galleri Håggåsetra. Kunstnerparet Runi Langum og Hans Marin Øien kommer til Gisnadalen med utstillingen «Bevegelse – vind, lyd og lys i naturen». Førstnevnte kommer med litografier og tegninger, mens Øien skal stille ut skulpturer.

Billedkunstner Langum er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og studerte videre ved Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts i Paris, der hun spesialiserte seg i tegning.

Hun regnes i dag som en av Norges fremste tegnere med en særegen og ekspressiv strek med mye kraft og bevegelse. Mennesket – natur – øyeblikk er stikkord som beskriver hennes motivkrets, – da gjerne med mennesket i sentrum.

Langum har en lang kunstnerisk karriere, – med separatutstillinger og kollektivutstillinger og er representert ved en rekke gallerier i Norge. Hun har laget to animasjonsfilmer med egne tegninger i samspill med lyd. Hun har utført en rekke utsmykkingsoppdrag. Arbeidene hennes er blant annet innkjøpt av Nasjonalmuseet for kunst, Stenersenmuseet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd og Haugar Vestfold Kunstmuseum.

Øien er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, Kunstskolen i Rogaland/Stavanger og Wimbledon School of Art i London, der han spesialiserte seg innen skulptur. Han er kjent for sine mange installasjoner og utsmykkinger. Gjennom sitt kunstnerliv har han hatt flere separatutstillinger og deltatt på en rekke kollektivutstillinger, både i inn- og utland.

Han har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag med kunst i det offentlige rom og har mottatt flere utmerkelser/priser. Arbeidene hans er blant annet innkjøpt av Norsk kulturråd, Vestfold fylkeskommune, Fylkesgalleriet i Sogn og Fjordane og flere kommuner. Øien har hatt en rekke verv i flere kunstnerorganisasjoner på nasjonalt nivå.

Denne skulpturen er laget av Hans Martin Øien. Foto: Privat