...
VANT KONGEPOKALEN: Øyvind Sandum fikk den best mulige starten på ferien. Bildet er fra landsfestivalen i Oppdal i fjor. Arkivfoto: Siv Storløkken

– Dette er stort

Øyvind Sandum kunne ta med seg kongepokalen hjem fra Landskappleiken.

Publisert 01.07.2012 kl 17:31 Oppdatert 01.07.2012 kl 17:33

Tips en venn på e-post:OPPDAL: – Det kunne ikke blitt bedre. Tanken på at dette er kongens egen pokal... Spørs om jeg må ommøblere stua for å skaffe den best mulig plassering, sier en storfornøyd Øyvind Sandum fra Oppdal spel- og dansarlag.

Historisk

For første gang ble det delt ut kongepokal i klassen for durspel under Landskappleiken. Øyvind Sandum er dermed historisk; også siden han er den første fra Oppdal spel- og dansarlag som tar med seg en slik pokal hjem.

– Folkemusikkfamilien er stor, men nå i helga har det vært stort å komme fra Oppdal, sier Sandum.

Som opprinnelig er reindyrka gudbrandsdøl, men som etter flere år i våre trakter føler seg som en ekte oppdaling.

I finalen spilte han en salmetone, og en springleik med tradisjon i Gudbrandsdalen.

– Det ligger veldig mye arbeid bak deltagelse i en landskappleik. Bortsett fra jobben min er musikken det som betyr aller mest. Da betyr det også veldig mye at man får så mye tilbake igjen.

Jevnt

Sandum forklarer følelsen av å sitte alene, med instrumentet sitt, og spille for en smekkfull hall som rommer rundt tusen mennesker.

– Det er helt utrolig spesielt. Det blir litt annerledes enn på landsfestivalen, der man spiller for et dansende publikum. Her hadde jeg muligheten til å spille litt roligere materiale, og der man virkelig kan formidle musikken.

Etter finalen lørdag, kom mange bort og gratulerte med godt spill. Men standardkommentaren fra de fleste, er at det var jevnt. Sandum gikk til finalen sammen med Ulf-Arne Johannesen fra Ål spel- og dansarlag og Inge Gjevre fra Vågå spel- og dansarlag. Først under mesterkonserten i dag ble det kjent at det var Sandum som stakk av med den gjeveste pokalen av dem alle.

– Tøft med Andreas

Da hadde Andreas Bjørkås allerede tatt seieren i a-klassen i fele.

– Det er kjempetøft med Andreas, som vant i en av de virkelige «racer-klassene», sier Sandum.

Ordfører Ola Røtvei var raskt ute med gratulasjon til begge de to musikerne. Han signaliserer at det at vi har en kongepokalmottaker i bygda, er noe som må markeres skikkelig.

– Vi er virkelig stolt av å ha musikere i bygda som står for slike prestasjoner, sier Røtvei.

Nå tar Sandum ferie noen dager hjemme hos mor og far.

– Starten på ferien kunne ikke blitt bedre enn dette.

På forsiden nå


'

Bilfører med englevakt

Bilulykken nord for Fagerhaug søndag kan nesten ikke beskrives med andre ord enn "kjempeflaks" og englevakt. Se bildene så skjønner du hvorfor

...

- Den unge mannen har vært særdeles heldig

Tips oss: Ring eller send sms/mms Vakttelefon: 992 75 900 Send oss en epost redaksjon@opdalingen.no

- Den unge mannen som ble stukket med glasskår på en privatfest i Oppdal har vært særdeles heldig, forteller politiførstebetjent Per Christiansen.

...

Stygg utforkjøring nord for Fagerhaug

Det eldre ekteparet som kom kjørende nordfra hadde englevakt og særdeles fungerende kollisjonsputer da de kjørte utenfor veien nord for Fagerhaug.

...

Nye mål, nye muligheter

Mats Ørstad (17) ble 22. juni i år lam fra livet og ned. Crosstilværelsen fikk en brå slutt, men nå ønsker han å komme seg på banen igjen.