...
AUKS JONARIUS: Førstepolitibetjent Per Christiansen sørget for at auksjonen gikk for seg som den skulle. Foto: Fredrik Mellemseter

Hittegods-auksjon

Mange sikret seg gode sykler til en billig penge under hittegodsauksjonen fredag.

Publisert 12.05.2013 kl 14:51 Oppdatert 13.05.2013 kl 08:11

Tips en venn på e-post:OPPDAL: Tursykler, racing-sykler, offroad-sykler og barnesykler. De frammøtte kunne velge og vrake mellom alskens type sykler da politiet lot hittegods gå under hammeren fredag formiddag.

Opp til auksjon var også en torader, ei jakke, en jekk og to par eksklusive solbriller, som fant nye eiere etter å ha blitt liggende som hittegods ved lensmannskontoret i mer enn tre måneder.

Bud eller søpla

– Her går syklene billig. Hos oss finnes det ikke minstepris, enten får vi et bud på sykkelen, eller så går den i søpla, sier Jan Tømmervold ved Oppdal lensmannskontor.

Førstepolitibetjent, og auksjonarius, Per Christiansen forteller at de har fått inn mindre sykler enn vanlig de siste årene.

– I fjor hadde vi såpass få sykler at vi ikke kunne ha auksjon. Det kan tyde på at folk har blitt flinkere til å passe på syklene sine, sier Christiansen.

Kjøpte Birkebeiner

Fredag kunne de frammøtte by på i alt tjue sykler.

Blant dem som gjorde et kupp var Sivert Rislien (13), som allerede før auksjonen hadde sett seg ut en grønn Merida Birkebeiner. Han endte opp med å betale 1400 kroner for tohjulingen etter en av de lengste budrundene under auksjonen.

– Det er billig for en sykkel som den her. Nå skal jeg skifte sete og smøre opp gir og bremser, også har jeg en skikkelig bra sykkel, sier Rislien.

Flere kjøpte seg fungerende sykler til under en hundrelapp.

Spør etter dyre sykler

Jan Tømmervold forteller at det er svært få som kommer til politiet og spør etter sykler som har forsvunnet for dem.

– Det eneste unntaket er når det gjelder nye og skikkelig dyre sykler. «Vanlige», litt eldre sykler, er det ikke så farlig med, har vi inntrykk av.

– Har noen kommet på auksjon og sett sykkelen sin til salgs?

– Det er folk som har kommet på auksjon og sett sykkelen sin. Og hvis de med god begrunnelse kan forklare at det er deres, gir vi dem selvfølgelig sykkelen. Vi er ikke så firkantede at de må by på sin egen sykkel, sier Tømmervold.

På forsiden nå


...

Lyn slo ned i bolig

Et bolighus på Lønset ble truffet av lynet tirsdag kveld. Det ble kun skader på det elektriske anlegget.

...

- Dra meg baklengs inn i Jägermeister'n!

Det er ikke bare hyttefolket som liker Jägermeister.

Oppdal slo Oslo-lag

Det ble 8-2 til G14-laget fra Oppdal i dagens kamp mot Lambertseter på Norway Cup. Det synes som om gutta er godt fornøyd med resultatet. Send oss gjerne dine bilder fra Norway Cup på 992 75 900 eller redaksjon@opdalingen.no.

Fantastisk foto-sommer 2014 - sjekk bildene

Bidragene til foto-konkurransen strømmer på, sjekk de mange flotte bildene fra Oppdal og Rennebu! På slutten av sommeren vanker det et gavekort på 1000 kroner fra Bunnpris til ett av bidragene. Kommenter gjerne bildene på vår Facebook-side og hjelp oss å finne det flotteste sommerbildet fra Oppdal og Rennebu.