...
AUKS JONARIUS: Førstepolitibetjent Per Christiansen sørget for at auksjonen gikk for seg som den skulle. Foto: Fredrik Mellemseter

Hittegods-auksjon

Mange sikret seg gode sykler til en billig penge under hittegodsauksjonen fredag.

Publisert 12.05.2013 kl 14:51 Oppdatert 13.05.2013 kl 08:11

Tips en venn på e-post:OPPDAL: Tursykler, racing-sykler, offroad-sykler og barnesykler. De frammøtte kunne velge og vrake mellom alskens type sykler da politiet lot hittegods gå under hammeren fredag formiddag.

Opp til auksjon var også en torader, ei jakke, en jekk og to par eksklusive solbriller, som fant nye eiere etter å ha blitt liggende som hittegods ved lensmannskontoret i mer enn tre måneder.

Bud eller søpla

– Her går syklene billig. Hos oss finnes det ikke minstepris, enten får vi et bud på sykkelen, eller så går den i søpla, sier Jan Tømmervold ved Oppdal lensmannskontor.

Førstepolitibetjent, og auksjonarius, Per Christiansen forteller at de har fått inn mindre sykler enn vanlig de siste årene.

– I fjor hadde vi såpass få sykler at vi ikke kunne ha auksjon. Det kan tyde på at folk har blitt flinkere til å passe på syklene sine, sier Christiansen.

Kjøpte Birkebeiner

Fredag kunne de frammøtte by på i alt tjue sykler.

Blant dem som gjorde et kupp var Sivert Rislien (13), som allerede før auksjonen hadde sett seg ut en grønn Merida Birkebeiner. Han endte opp med å betale 1400 kroner for tohjulingen etter en av de lengste budrundene under auksjonen.

– Det er billig for en sykkel som den her. Nå skal jeg skifte sete og smøre opp gir og bremser, også har jeg en skikkelig bra sykkel, sier Rislien.

Flere kjøpte seg fungerende sykler til under en hundrelapp.

Spør etter dyre sykler

Jan Tømmervold forteller at det er svært få som kommer til politiet og spør etter sykler som har forsvunnet for dem.

– Det eneste unntaket er når det gjelder nye og skikkelig dyre sykler. «Vanlige», litt eldre sykler, er det ikke så farlig med, har vi inntrykk av.

– Har noen kommet på auksjon og sett sykkelen sin til salgs?

– Det er folk som har kommet på auksjon og sett sykkelen sin. Og hvis de med god begrunnelse kan forklare at det er deres, gir vi dem selvfølgelig sykkelen. Vi er ikke så firkantede at de må by på sin egen sykkel, sier Tømmervold.

På forsiden nå


...

Mystisk kors på Kinnpiken

Tips oss: Ring eller send sms/mms Vakttelefon: 992 75 900 Send oss en epost redaksjon@opdalingen.no

Opdalingen har fått tilsendt bilder og spørsmål fra flere undrende turgåere om et mystisk kors i oppdalsfjellet.

...

Prøysen i kulturhuset

Den 23. juli var det 100 år siden Prøysen var født, noe som ble markert over hele landet. I Oppdal blir det Prøysen-fest i september.

...

Kvinne tatt med 3,54 i promille

Med en promille så høy at de fleste av oss for lengst hadde inntatt horisontalen, satte kvinnen i 30-årene seg bak rattet.

...

Bevæpner seg

Politiet i Sør-Trøndelag planlegger bevæpnet politinærver, og dialog med arrangementer og objekter i distriktet.