Finalistene klare i kategoriene kjøtt, øl og ost. Ni nye finalister er klare for Det Norske Måltid 2016

Seks engasjerte dommere har latt seg imponere over det høye nivået blant årets delfinalister.

- Hurra! Jubelen står i taket hos oss, skriver Smak og Behag på sine Facebook-sider.

De som kom til årets finale er:

Årets kjøtt: Lammecarré av Klosterlam, Klostergarden, RogalandÅrets kjøtt: Limousin Mørbrad, Oppdal Smak og Behag / Megarden Limousin, Sør -TrøndelagÅrets kjøtt: Gilde Årets ferske sommerlam – Grillribbe naturell, Gilde, Nortura SA, OsloÅrets tradisjonsøl: Nøgne Ø Norsk Høst, Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri A/S, Aust-AgderÅrets tradisjonsøl: Okkelberg, Stjørdals Bryggeriet, Nord-TrøndelagÅrets tradisjonsøl: Vestlandskyss – Bringebær Saison, Lysefjorden Mikrobryggeri, HordalandÅrets ost: Råblå, Grindal Ysteri AS, Sør -TrøndelagÅrets ost: Myrull, Grindal Ysteri AS, Sør -TrøndelagÅrets ost: Lille Aske, Bo Jensen, Rogaland

- Vi gleder oss over at finalistene kommer fra flere ulike fylker og ser frem til finalen i januar, skriver Det Norske Måltid på sine nettsider.

Dommerne som kåret finalistene i delfinalen i Trondheim er; Åse Hodne Hørsdal, USUS, Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken, Reneé Fagerhøi, Kontrast Catering/freelance, Lars Erik Vesterdal, NordØst Food & Cocktails, Ole Jacob Hoel, Adresseavisen og Aslak Dalehaug, Skjolden Hotel Luster.

Det Norske Måltid kårer de beste matproduktene i Norge og er landets viktigste og mest prestisjefylte prisutdeling. Juryen har nå smakt seg gjennom 130 produkter og 78 av dem går videre til delfinalene i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø.

Det er 12 ulike konkurransekategorier, og på hvert delfinalested blir tre kategorier ferdig vurdert og tre finalister i hver kategori blir sendt videre til finaledømming i november.