I forbindelse med matfestivalen Matauk blir det i tillegg til matteltet i år et eget telt med både servering og forskjellige seminarer.

Ett av seminarene blir om hvilke viner som passer til mat fra fjellet. De som ønsker det vil også få muligheten til å smake på de forskjellige vinene - selv om det ikke er snakk om store glassene.

Sammen med god mat hører god drikke; og her kan man velge alt fra duggfrisk oppdalsvann som er blant landets beste til øl og vin.

Men hva slags vin passer til spekemat? Fårikål? Hva om man ønsker å servere vin til desserten?

Turid Tøfte, sjef på Vinmonopolet i Oppdal, vil ta for seg en del matsorter, og så vil hun snakke om hvilke viner som passer de forskjellige rettene.

Matretter med mye smak krever riktig valg av vin, og Tøfte vil komme med råd basert på sin mangeårige erfaring fra Vinmonopolet.

Dette er ment å være et vinseminar for folk flest, her vil det ikke være fokus på dyre årgangsviner og snobberi av noe slag; her er det meningen at man skal få tips man kan benytte seg av neste gang man vurderer vin til maten.

Seminaret arrangeres klokken 15.00 på lørdag, og påmelding skjer fra festivalen åpner fredag 24. juni og fram til én time før det starter.

Seminaret er gratis og åpent for alle som alle som vil lære mer om vinkultur, men dersom man ønsker å smake må man betale et mindre beløp og vanlige bestemmelser for skjenking gjøres gjeldende, blant annet med hensyn til aldersgrense.