Alle utstillere og deltakere på Matauk setter kvaliteten i høysetet. Det matfaglige verdsettes og tilstrebes.

Derfor arrangerer Quality Hotel Skifer lokalmat-tapas fredag kveld; først og fremst for at festivalens utstillere skal få et forum der man kan møtes over en matbit og snakke fag, erfaringer og gi hverandre tips og råd. Mange utstillere opplever det å delta på festival som en ensom ting, man møter opp, setter opp utstillingen, snakker med kunder, pakker ned og reiser hjem.

Under Matauk legges det vekt på at utstillerne skal treffes utenfor matteltet, til sosialt lag med faglig innhold. Dette arrangementet er også åpent for publikum.

Eget mataukbrød

Det er ikke direkte feil at Matauk-festivalen i år kan smykke seg med både Årets Baker 2016 og sølvvinneren i samme konkurranse.

Bakeriet Sprø er helhjertet med i festivalen, og har også utarbeidet et eget mataukbrød som er satt sammen av nettopp gull- og sølvvinnerne i Årets Baker i samarbeid med daglig leder Gina Schønheyder. Dersom du lurer på noe om baking, brød og bakerkunsten inviteres du til å oppsøke Bakeriet Sprø og snakke med fagfolkene bak disken.

Grill en gris!

Styrsvollen Gård er en besøksgård som også satser på matproduksjon. Under Matauk griller de en hel gris i løpet av lørdagen. Her kan publikum følge arbeidet med matlagingen, og det beste av alt, på kvelden før festen serveres det grillet gris med tilbehør. Her er det mulig å prate med Jon og Marte underveis, de gir råd og tips til alle som er interessert.

Egen matauk-kake

Kaffebaren Oss Tållåst satser også på Matauk. De stiller med egen kake som er komponert for anledningen. Innholdet er "hemmelig", men en trivelig prat med dem bak disken kan nok lure ut et og annet tips og kanskje man får vite hva kaken er laget av.

Matauk er spesielt stolt av at to lokale ølprodusenter er med på festivalen i år. Du treffer dem matteltet og i serveringsteltet.

Spør utstillerne

Alle som deltar på Matauk setter kvalitet høyt og er blitt oppfordret av arrangøren til å dele sin kunnskap og gode tips med festivalbesøkende. Når du tar turen rundt i mattelt eller ølteltet, spør i vei, det er ingenting som er så hyggelig som kunder som vil vite mest mulig om produktet.