Her er det offisielle programmet for årets matfestival Matauk 2016.
Festivalen arrangeres i Oppdal 24. - 26. juni i Oppdal sentrum og er et samarbeid mellom COOP Mega, Quality Skifer Hotel, Oppdalsmuseet, Smak & Behag, Sparebank1 SMN, Vangslia Drift og bondeorganisasjonene i Oppdal og Rennebu, samt lokalavisa Opdalingen.
Festivalområdet er på plassen foran rådhuset og kulturhuset, og her finner du både matteltet, serveringsteltet og uteservering og her finner også ungdomsfesten på fredag kveld og festivalfesten på lørdag kveld sted.
I tillegg er det egene aktiviteter hos de offisielle samarbeidspartnerne COOP Mega, Quality Skifer Hotel, Oppdalsmuseet, samt Smak & Behag som for øvrig feirer ettårsdag hele helga.
FREDAG 24. juni
12.00 Offisiell åpning ved ordfører Kirsti Welander, utenfor matteltet på plassen foran rådhuset og kulturhuset.
12.00 - 18.00 Mat og serveringstelt er åpent med utstillere og smaksprøver
13.00 - 17.30 Seminar: Knivsliping. Ta gjerne med egne kniver (maks to per husstand) og få dem slipt av fagfolk. (Serveringsteltet)
14.00 Seminar: Partering av slakt (Serveringsteltet)
19.00 Bransjetreff på Quality Hotel Skifer, tapaskveld med lokal mat, også åpent for alle som har lyst å smake lokal tapas.
20.00 Ungdomsfest på festivalområdet; åpen mikrofon, rodeo-elg, svamkast og skumparty med musikk.
Bålkaffe, samt smultringer og wienerbrød fra Bakerikafeen på Berkåk.
Sjekk ut eget festivalbrød, festivalkake og festivalbuffet på henholdsvis Bakeriet Sprø, Oss Tållåst og Klausulen!
LØRDAG 25. JUNI
10.00 - 17.00 Mat og serveringstelt er åpent med utstillere og smaksprøver
10.00-12.00 Gratis oppdalsfrokost i serveringsteltet! for store og små. I samarbeid med bondeorganisasjonene i Oppdal og Rennebu og Coop Mega.
12.30 Holmgang med Ola Borten Moe og lokal bonde Lars Erik Megarden; hvordan blir det med matproduksjonen på fjellet i framtida? Publikum kan gjerne delta med spørsmål og kommentarer. (I serveringsteltet)
13.30 Presentasjon av "matnyheten" Oppdalsmat; hvem, hva, hvor og hvordan? (I serveringsteltet)
15.00 Vinsmaking. Hvilken vin smaker best til smakfull fjellmat? Vinmonopolets Turid Tøfte tar oss med på en smaksreise. (I serveringsteltet, dette seminaret koster kr 100,-)
20.00 Fest i festivalområdet med Sirkus dos Mosquitos; gjengen skal være Norges beste partyband og musikkutvalget er stort, men først og fremst basert på et voksent publikum.
Grillet gris! Hele dagen har Marte og Jon fra Styrsvollen gård grillet en hel gris ved festivalområdet. Til festen på kvelden serves det grillkjøtt med tilbehør.
Bålkaffe, samt smultringer og wienerbrød fra Bakerikafeen på Berkåk.
Sjekk ut eget festivalbrød, festivalkake og festivalbuffet på henholdsvis Bakeriet Sprø, Oss Tållåst og Klausulen!
Lørdag er det også omvisning på gravfeltet på Vang
SØNDAG 26. JUNI
12.00 - 16.00 Historisk matvandring på Oppdalsmuseet; demonstrasjon av utstyr og matlaging, og så blir det naturligvis masse smaksprøver.
13.00 Lansering av museets egen signaturrett i samarbeid med Smak & Behag.
14.00 Kortreist og sjøllaga - ei mathistorisk tidsreise ved Kjell Haugland.
Vikingeleik for barna hele dagen.
Sjekk ut eget festivalbrød, festivalkake og festivalbuffet på henholdsvis Bakeriet Sprø, Oss Tållåst og Klausulen!
For ytterligere informasjon og påmelding, kom innom Opdalingens stand i matteltet.
ÅRETS UTSTILLERE
Matauk kunne aldri ha funnet sted hadde det ikke vært for lokale småprodusenter som støtter opp om lokalsamfunnet og produsenter som kommer langveisfra over fjellet for å by fram god mat og drikke.
Noe nytt, noe gammelt og noe for enhver smak. Her er årets utstillere på Matauk:
Fjellurt fra Tolga
Røros F&B, Røros
Kvikne Hjemmebakeri, Kvikne
Linnea Finnskogen, Hamar
Oppdal Spekemat, Oppdal
Bortistu Gjestegard, Oppdal
Trollheim, Nerskogen
Meium Sjokoloade, Selbustrand
Oppdal Brygghus, Oppdal
HønePøne, Oppdal
Mosbøen Gård, Øksendal
Drågen Smokehouse, Bud
Eurogrønt, Kurland
Jo-Sætra, Oppdal
Coop Mega
Styrsvolden Gård
Notabene
Oppdalsmat, Oppdal
Vinmonopolet (seminar)
Rodebakk, Innset
Vangslia Drift, Oppdal
Sparebank1 SMN