For å ha bragt det på det rene med en gang; den nye signaturretten til Oppdalsmuseet som er utarbeidet sammen med Smak & Behag står til en sekser på terningen.

Kraftfull, smakfull og rustikk bør suppa serveres skikkelig varm slik at ikke sauefettet får ta helt over regien, og det hadde kanskje gjort seg med litt mer markert urtesmak for å skille seg enda mer fra sodden.

Men det blir bare for detaljer å regne, når mandelpotetene kommer opp av jorda så får museet ei suppe det vil gå gjetord om; med andre ord - her er det bare å komme seg på Oppdalsmuseet for en smak.

Stor aktivitet

Ellers var det som vanlig stor aktivitet fra mange forskjellige aktører; frivillige, matprodusenter og Bygdekvinnelaget.

Foreningen for historisk matkunst, Steikari, bød på ekte vikingmat, mens Oppdalsmuseet selv serverte tidsriktig mat fra flere epoker i de forskjellige husene.

Kjell Haugland tok folk med på en historisk matreise der han fortalte om kampen for kaloriene. Tore Sneve demonstrerte korntresking fra tida kornet haddet stor betydning i Oppdal.