Hvert år feires Fårikålens dag siste torsdag i september. Fårikål spises i dag over hele landet og mange restauranter har fårikål på menyen.

Oppdal er Norges største sauekommune, og det skulle bare mangle at fårikål står på menyen til spisesteder her.

Fårikål i buffeten

På Grøseth Kafé i Oppdal sentrum har de i alle år tilbudt fårikål på matrettens merkedag.

- Det er klart vi må feire fårikålens dag. Mange spør etter det for tiden, sier daglig leder Aud Grøseth Christensen.

Også ved Cafe Klausulen på Domus Oppdal tilbyr de fårikål til sine gjester.

- Vi skal ha fårikål i buffeten vår. Vi prøver å følge med alle merkedagene. Det er viktig at vi får brukt råvarer fra Oppdal, forteller daglig leder Albert Hesjedal.

På Oppdalsporten har de en fast ukemeny med husmannskost. Også de markerer fårikålens dag.

- Vi har selvfølgelig fårikål på menyen i dag, sier daglig leder Heidi Steen.

Visste du at?

Fårikålen har sin opprinnelse fra Danmark. Her blir gås brukt istedenfor for fårekjøtt. Da retten kom til Norge ble gås byttet ut med lam fordi lammekjøtt var mest vanlig her til lands.

Den eldste oppskriften av fårikål finnes i Fuldstendig Norsk Kogebog av Karen Dorothea Bang fra 1835.