Denne uken ble det klart at Mathallen i Trondheim stenger og blir Bunnpris-butikk. Daglig leder Hanne Munkvold ved mathallen Smak & Behag har klokkertro på at hallen i Oppdal skal lykkes til tross for at det en periode har vært tøft.

Kun mat

- Alle må jobbe på den måten de selv synes er best, men jeg velger å fokusere på mat og kvalitet, og vil først og fremst hjelpe folk til å lage god mat selv.

Daglig leder ved Smak & Behag Hanne Munkvold stiller seg litt undrende til at man har satset såpass mye på restaurantdrift ved mathallen i Trondheim i stedet for råvarer og egenproduksjon. Hun synes også at man kanskje burde hatt litt mer tålmodighet.

- Det er jo ingenting som kommer av seg selv, og det gjelder å stå på og være tålmodig og ikke gi opp for fort.

Roser samarbeid

- Hvor mye tålmodighet har du da?

- Jeg har tålmodighet i massevis, og jeg er overbevist om at det skal gå bra med mathallen her i Oppdal.

Munkvold roser samarbeidet med Gina Schønheyder som er daglig leder på Bakeriet Sprø.

- Vi har fått et kjempegodt arbeidsmiljø og vi samarbeider godt, forteller Munkvold.

Oppdal Spekemat har trukket seg ut av selve driften av Smak & Behag, men er fortsatt sterkt inne som en av hovedleverandørene, forklarer Hanne Munkvold.

Etter omorganiseringen av mathallen har det også skjedd en del fysiske endringer i butikken. Kjøleskapene som sto og stengte for innsikten til butikken er borte, i vinduet bugner det nå med alskens matvarer. En del av vareutvalget er borte, nå er det først og fremst mat og drikke som gjelder.

Varm lunsj tilbake

Og så er varmeskapet tilbake i disken.

- Ja, publikum har vært ganske så klare på at de ønsker at den varme lunsjen kommer tilbake. Så det jobber vi med nå, forteller Hanne. Det er snakk om enkle og solide matretter som folk kan nye i lunsjtiden.

- Folk skal vite at dersom de stikker innom en mandag eller torsdag så er de garantert å få for eksempel lokale karbonader, fiskemat og så videre.

Hanne mener også det er viktig å bruke mest mulig lokale leverandører av råvarer.

Fiskemat

Hanne forteller at flere har spurt om hun kan ha mer sjømat i disken, men der har hun tatt et valg.

- Jeg kan ikke konkurrere på pris når det gjelder vanlig sjømat, da satser jeg heller på fiskemat av god kvalitet. Jeg ønsker å by på varer som man ikke får kjøpt hvor som helst; grove, selvlagde pølser så videre.

- Hva er det som gjør at du vil lykkes når mathallen i Trondheim ikke klarte det med sitt kundegrunnlag.

- Fordi jeg har bestemt meg for å lykkes. Jeg har kjempetro på at dette skal gå bra. Jeg kommer til å bygge sten for sten og utvide etter hvert. Jeg satser på det spesielle og særegne, på lokal mat og kvalitet – og så har jeg tålmodighet til å holde på til jeg lykkes, forteller Hanne Munkvold.

tore.aasheim@opdalingen.no

970 80 400