I et brev sendt til ordføreren i Oppdal etterlyser advokaten rettsstaten og kommunens manglende vilje til å få løst den betente "brøyte-saken" i Gjevilvassdalen.

Her er brevet i sin helhet:

Skiløyper innover Gjevilvassdalen har vært et omstridt tema, både i avisen og i sosiale medier, men nå begynner dette å gå over streken. Jeg vil anmode voksne mennesker om å tenke seg om før de skriver sine unyanserte innlegg.

Gjevilvannet ble regulert i 70-årene og utgangspunktet er og har bestandig vært at dette er næringsveier og helårsveier. Grunneierne har en rett til å kunne benytte denne veien – hele året.

Noen aksepterte ikke dette, og det er bakgrunnen for at det ble rettssak/jordskifte. Vi fikk selvfølgelig medhold i at denne retten besto. Oppkjøring av skiløyper på hele veiens bredde er derfor en uberettiget bruk.

Brøyting er en lovlig del av grunneiernes virksomhet, mens oppkjøring av skispor på veien – i realiteten kan være et ulovlig tiltak. Hadde Kvam tillatelse til å kjøre opp spor på Langoddveien, eller var dette ren selvtekt? Skal man forherlige selvtekt? Hvor er da rettsstaten?

Når «brøyterne» nå gjennomfører brøyting og utnytter sine ressurser, så er det en lovlig virksomhet. Skiløyper må derfor legges utenfor eksisterende veinett, og med nødvendige tillatelser, blant annet med avtaler med grunneierne.

Nesten alle grunneiere har akseptert og gitt sitt samtykke til etablering av skiløype, både en nedre og øvre trasse. Det er kun noen få grunneiere som protesterer mot dette, men kommunen har i realiteten ikke forsøkt å komme frem til noen minnelig avtale med disse.

Øvre trasse er en fantastisk skiløype, og Nedre trasse er tilnærmet ferdig planert. To meget gode alternativer, som relativt raskt kan tas i bruk.

Jeg blir skremt av en del av de innlegg jeg leser. Det rettes sterke beskyldinger mot «brøyterne». Ord som «idiotfakte», «alkoholpåvirket traktorsjåfør», «barnslig», «dårlig samvittighet», «du bør skjemmes» og så videre benyttes.

I det hele tatt er det ganske mange innlegg som er svært usaklige og usmakelige, og som er helt på grensen til «offentlig mobbing».

Hvorfor skal «brøyterne» bli hengt ut i media, når de kun utfører en lovlig virksomhet? Hvorfor ikke rette skytset mot Oppdal kommune som fint kunne ha løst denne saken, men som dessverre har valgt «feil spor»?

Jeg vil avslutningsvis gi følgende tilleggsinformasjon: «Brøyterne» ønsket å legge separate skispor uavhengig av brøytingen (med spormaskin), men kommunen påpekte at dette hadde ikke «brøyterne» lov til !