Sammenslåing av Rennebu og Oppdal er sannsynligvis fornuftig med tanke på utnytting av resursser og nivå på tjenestetilbud. Antagelig mest gunstig for Rennebu som på kommunebarometeret rangeres som nr 305, mens Oppdal er på 2. plass.

En stor-kommune der Nerskogen, Voll, Stamnan, Berkåk, Innset (helst også Kvikne) smelter sammen med Oppdal kan være framtidsretta.  Ved en fusjon må noen sluke kameler, på begge sider. Men å fjerne Oppdal som navn blir for stor kamel å svelge!

Oppdalsnavnet er innarbeid i hele Skandinavia, og spesielt i reiselivssammenheng. Det er brukt millioner på å markedsføre begrepet "Oppdal"  og "Oppdal Så Klart". Dette kan Rennebu tilbys å nyte godt av. Og takker Rennebu nei til dette tilbudet er det bedre at vi fortsetter hver for oss!

Vi er 7000 innbyggere (pluss 2500 gjester i snitt pr. døgn, 920 000 gjestedøgn) og disponerer 2400 kvadratkilometer, mer enn Vestfold fylke.

Etter en sammenslåing kan folk fortsatt være fra Voll, Berkåk, Rennebu, Innset som andre er fra Engan, Driva, Lønset, Vognill eller Auna.

Men overbygningen må hete Oppdal! Forslag som Rennopp, Berkåk, Trollheimen eller Rodal er sprøyt!

Kommunen kan ikke hete Oppdal-Rennebu. Og ikke Rennebu.

Men skal vi miste Oppdal som kommunenavn bør vi blåse i hele fusjonen!  Enten - eller!