Når en skal ta et standpunkt om sammenslåing eller ikke, handler dette om å få innsyn i alle de fakta som foreligger og forstå konsekvensene av de faktiske forhold som foreligger. Denne prosessen har nå Formannskapet/forhandlingsutvalget i Rennebu vært igjennom. De står nå samlet om en sammenslåing med Oppdal. Dette synliggjør hvor utfordrende denne prosessen er. Følelser må legges til side og fornuften må være grunnlaget for et valg.

Vi må stole på våre folkevalgte dersom demokratiet skal fungere. Myndighetene må ta mye av skylde for det ”kaoset” som er oppstått i mange kommuner fordi en har åpnet for en folkeavstemning. Kommunereformen er en kunnskapskrevende sak som ikke bør avgjøres ved en folkeavstemning, selv om det vil være en stor fordel om politikerne får folkets støtte.

Som jeg tidligere har omtalt burde en diskusjon om kommunenavn vente til etter at fusjonen er gjennomført. Kjære Per Asphaug, tettstedet Oppdal vil alltid hete Oppdal og Berkåk vil fortsatt hete Berkåk. Varemerke Oppdal vil alltid ha en høy kvalitet – bare ufornuftige valg av oppdalinger vil kunne svekke dette. Og – reiselivet i Rennebu vil ha store fordeler av å knytte seg opp til dette varemerket.

En Kommune er kun en administrativ enhet med en usynlig grense i landskapet. I dette landskapet lever folk i tettsteder og bygder og vår identitet er først og fremst knyttet til våre nære bosteder. Kommunen har som oppgave, først og fremst, å gjøre økonomiske prioriteringer slik at alle i dette landskapet kan få et godt liv. Dernest skal kommunen arbeide for å ta vare på etablert næring og å legge til rette for kultur- og næringsutvikling. Dette vil vi løse best i en større og sterkere kommune.

Vårt fellesskap er at vi lever i et vakkert kulturlandskap preget av et sterkt landbruk, omgitt av store vernede fjellområder  Aksen er fjellkjeden mellom Oppdal og Berkåk. Dette landskapet tiltrekker seg folk langveisfra. De ønsker og bruke sin fritid sammen med oss og mange av oss valgte å flytte hit.

Av hensyn til kommende generasjoner, la oss gå sammen om å ta vare på og videreutvikle dette fantastiske leveområdet.