Men – det sitter 11 valgte kommunestyrerepresentanter som ikke i offentlige sammenhenger har synliggjort sitt standpunkt i en så viktig sak før i kveld. Er det noen av dem som mener at en sammenslåing ville ha vært best? Hvilke vurderinger har de gjort? Det får verken befolkning eller Fylkesmannen vite.

Det var et fåmælt kommunestyre i kveld. Alvoret hadde senket seg inn over forsamlingen. Det er kanskje svært få av representantene som kan gå rakrygget hjem i kveld. De er valgt for å gjøre de valg som de mener vil være best for befolkningen i Rennebu.

En kan vise respekt for en folkeavstemming og samtidig vise lederskap å følge sin egen overbevisning.

Realitetene tilsier at den økonomiske handlefrihet vil bli vesentlig svekket. Dette vil føre til at blant annet velferdsordninger og stimulering til næringsutvikling svekkes.

Både Oppdals og Rennebus befolkning blir taperne. De største taperne vil imidlertid være et solid flertall av Rennebus kommunestyre som skal forsvare konsekvensene av sitt nei til sammenslåing.

Har denne kommunereformprosess en seriøs intensjon, begrunnet i å gi befolkningen best mulig leveforhold i framtida, må det i dette tilfelle vises lederskap på et høgere politisk nivå. Fylkesmannen må nå sørge for at en videre utvikling av regionen Oppdal og Rennebu får best mulig utviklingsmuligheter for framtida basert på de faktiske økonomiske forhold. Vårt kunnskapssamfunn krever et kunnskapsbasert lederskap.

Det beste for alle er at Fylkesmannen tar avgjørelsen om sammenslåing. I framtida vil nok alle i Oppdal og Rennebu forsone seg med resultatet.