I november hentet jeg ut min nye bil. En VW Tiguan 2017-modell, med blant annet nøkkelfri "easy open" pakke. Praktisk når du står der med bæreposer i begge hendene for å laste inn i bilen.

I mellomjula var det mildvær, så det passet å vaske nybilen.

Jeg satt inne i bilen sammen med mitt barnebarn. Han syntes det var litt skummelt, så jeg snudde meg bakover. For å forklare at dette ikke er noe farlig.

Mens kosten jobbet ved bakluka så jeg at bakluka plutselig åpnet seg, og den roterende kosten jobbet seg inn i bilen. Jeg ble temmelig forskrekket, men måtte prøve å beholde fatningen av hensyn til barnebarnet.

Dette ble virkelig skummelt. Jammen sa jeg «easy open».

Det viser seg at det er blitt betydelige skader. Med andre ord ble det en kostbar bilvask.

Jeg kontaktet naturligvis bilfirmaet. Jeg mente det måtte være en funksjonsfeil. De hadde heller ikke hørt om at dette kunne skje, og avviste funksjonsfeil. Kanskje du bør låse bilen når den vaskes, var ett forslag. Eller koble ut funksjonen ved å gå inn i programvaren(?).

Når man kjøper klær til noen hundrelapper følger det jo vanligvis med en vaskeanvisning. Kun håndvask, ikke tromling osv. Men når man kjøper en bil til en halv million gis det ingen anvisning om at bilen ikke kan, eller hvordan den kan «maskinvaskes». Eventuelt uten å gå inn i programvaren for å koble ut «easy open» - funksjonen.

Når det gjelder låsing, er ikke det noen løsning heller. Med nøkkel i nærheten er bakluken ulåst.

Inntil jeg får en "vaskeanvisning" fra bilfirmaet blir det vel kun håndvask.

Heldigvis har mitt forsikringsselskap tatt på seg skaden, men likevel.