Arve E. Withbro
(Foto: Arkivfoto)

Arve E. Withbro Foto: Arkivfoto

Ordfører Welander, mangel på politisk folkeskikk

Regner med at representantene for Innset krets la fram ønske om at skolen igjen måtte videreføres om det ble grensejustering, og hva svarte ordfører Welander til dette?

At innsetingene inviterer ordføreren i nabokommunen til å komme på besøk er for så vidt greit nok, men at ordfører Welander da tropper opp uten ordføreren i vertskommunen og lefler med innsetingene, er rett og slett mangel på politisk folkeskikk.

Ordfører Welander burde selvsagt ha svart på invitasjonen med å forutsette at da måtte også ordføreren i vertskommunen inviteres med. Samt gitt beskjed om at først måtte de klarere saken i egen kommune før slike drøftelser.

Det var det ordføreren i Rissa kommune klart sa fra om da Verrabotn krets, i Verran kommune i Nord-Trøndelag, vurderte å få flytte over til Rissa kommune.

Ordfører Welander går ut frekt og freidig og gir uttrykk for at hun har forståelse for ønsket om grensejustering, ifølge avisa Sørtrøndern. Bakgrunn for at innsetingene kommer med dette besøksønsket berører hun klokelig nok ikke. Det gjelder nedleggelse av Innset skole, som selvsagt er en lei sak både for innsettingene og Rennebu kommune, som er et resultat av at regjeringa reduserer fortløpende inntektene til distriktskommunene. Regner med at representantene for Innset krets la fram ønske om at skolen igjen måtte videreføres om det ble grensejustering, og hva svarte ordfører Welander til dette?

Regner imidlertid med at Welanders besøk uten at vertsordføreren var med, skyldes uvitenhet om kommunal konstitusjonell praksis på dette området. Men likevel, mangel på politisk folkeskikk var nok denne reisen til Innset.

Mer å lese på Opdalingen:
 
comments powered by Disqus
Leses nå
 
Meninger

Barske mannfolk har vel ikke gått av moten sånn som mange har trodd

Etter en skjellsettende overraskelse for noen år tilbake, da tida hadde løpt fra oss og bryllupsdagen hadde kommet og gått uten et eneste kjærlig kyss eller så godt som en søtbit til kaffekoppen, hadde jeg erfart at det var lurt å holde en lav profil på den slags.

Helt eller baredelvis skyldig

Til tross for at hun er dømt av et utvalg som hun selv i rollen som toppidrettsutøver har akseptert og hun selv ikke anker dommen, så er hun fortsatt i følge seg selv "uskyldig".

Dampende full fart

Er det ikke rart, det er liksom kortere fra Oppdal til Trondheim enn fra Trondheim til Oppdal. I alle fall når det skal settes opp møter og sånt.

Når mini skal ut i verden og barnehageplass skal søkes

Vi sitter med nytrakta kaffe, iPaden og mini leker på gulvet med storesøster. Alt er trygt og godt!