2016 er for lengst historie, men det er jo nå i ettertid at status skal gjøres opp.

Her på huset er det tid for rapporter, og den redaksjonelle årsrapporten som alle norske redaktører skriver for sine aviser er nettopp sendt av gårde til våre eiere.

Hele rapporten blir senere på året lagt ut slik at alle kan lese den, men allerede nå kan vi slå fast at i fjor produserte Opdalingen 2392 sider med avis for Oppdal og Rennebu. Og da er ikke engang alt ekstra stoffet som ble lagt ut på hjemmesiden vår opdalingen.no tatt med.

De offisielle tallene for opplag og lesere slippes senere på året fra sentralt hold. I år er det nok ekstra spennende for mange redaktører siden stadig flere aviser går over til betalingsløsning på sine nettsider.

Tida da trofaste abonnenter betalte for at andre kunne surfe gratis på ryggen deres og lese gratis er snart helt over. Heldigvis skjønner de aller fleste at aviser ikke lager seg selv og at journalister må ha lønn de også.

Opdalingen gikk over til betalingsløsning på nett på slutten av 2016, så vi fikk naturlig nok ingen særlig effekt av overgangen i fjor. Men ferske tall viser at oppdalinger og rennbygg slett ikke er redd for en digital framtid, per i dag får avisa i snitt én ny abonnent hver eneste dag!

I den redaksjonelle rapporten skriver vi også litt om hvilket lesestoff som er mest populært. Noen ganger blir saker vi skriver delt i riksmediene og da spretter tallene til værs; blant annet så ble "I natt må du huske å stille klokken" både delt og googlet, så den fikk kjempetall.

Ser vi bort fra slike "utenom det vanlige"-saker så er det politisaker, Børning-innspilling, Elias Ishoel og bryllupet til Ida og Therese som scoret høyest blant våre lesere i fjor.

Slike tall er interessante nok, men som lokalavis har vi også ansvar for at de "små" sakene kommer på trykk. De sakene som ikke så veldig mange er interessert i, men som er viktig for en liten gruppe. Derfor kommer vi nok til å produsere minst like mange avissider neste år – og derfor må du fortsette å tipse oss slik at vi får med både store og små nyheter også i 2017.