Kommunestyret i Oppdal ga for en tid tilbake ordføreren i oppdrag å se på mulighetene for en samlokalisering av helsetjenestene i Oppdal.

Ut fra sakspapirene til neste kommunestyremøte har ordføreren gått til verks med liv og lyst; og det kan faktisk se ut som om hun er i ferd med å få til noe som mange har ventet lenge på.

Det har ikke manglet på forsøk tidligere, og snakking har det vært i overflod – men det har liksom kommet til et visst punkt, og så har det hele stoppet opp.

Oppdal har i dag to legesentre som har delt ansvar for legevakten. Om man skulle bli syk og trenger å komme seg til lege utenom kontortida til fastlegen, ja, da må man først sjekke hvor i bygda legevakta har åpen. Allerede her skjønner de aller fleste at det ligger en del forbedringspotensial oppe i dagen.

Hvem som har hatt "skylda" for at legene ikke er blitt samlet på et sted eller at man har fått til en sentral og samlet legevaktordning er egentlig ikke så viktig.

Det som nå bør være et mål for kommunestyret er å komme fram til en felles politisk løsning der man med en positiv innstilling går nærmere inn på forslaget fra ordføreren, og ser om det hun legger fram i det hele tatt lar seg gjennomføre.

Alle involverte parter må få lov til å komme fram med sitt syn, flest mulig må få et eierforhold i planene og så må man gå over fra prat og planer til faktisk å gjøre noe. Det er som kjent ingenting som kommer av seg selv, og det er i alle fall ingenting som er gratis i en slik sammenheng, her må man være villig til å investere og prioritere pengebruken. Det som er gratis – eller i alle fall bør være det – er politisk velvilje, et ønske om å samarbeide og finne en løsning.

Belønningen er nemlig at vi kan få alle legene våre samlet på et sted, de kan i fellesskap dra nytte av et større faglig miljø, både opp mot egen yrkesgruppe, men også opp mot helsesøster, jordmor og andre helseaktører. La oss få vite "diagnosen" og la oss komme i gang med "behandlingen" så fort som mulig.