Det er valgår, noe som klart kom frem i fylkestinget i går. Opposisjonens forslag fremmet for 6 måneder siden, ble fremmet i ny ramme av Ap, Sp, KrF, SV og Miljøpartiet.

Ved budsjettbehandlingen i desember 2016 ønsket Høyre, FrP og Venstre å oppgradere Nerskogvegen for 20 millioner kroner, det forslaget ble beskrevet som uansvarlig politikk av Ap i desember - 26. april ble lyden en helt annen!

Hvem som fremmet forslag først er kanskje en håpløs diskusjon i politikken, det viktige er at Nerskogvegen ble enstemmig vedtatt i fylkestinget.

Alle partiene fremmet likelydende forslag. Da er det litt underlig for oss å se at saken, krediteres Arbeiderpartiets enkelte representanter.

Arbeiderpartiet har ikke med sitt flertall, eierskapet til fylkeskommunens midler. Ei heller har Arbeiderpartiet flertall alene. Å "glemme" Venstre, FrP og Høyres støtte og likelydende forslaget er forståelig, men å glemme kreditering til støttepartiene Sp, KrF, SV og Miljøpartiet er selvhevdelse, selv Arbeiderpartiet bør være for gode til.

Høyre, Frp og Venstre velger å overse en noe forvirrende og trang fødsel, hvor farskapen ennå ikke er bekreftet. Vi gleder oss over 10 millioner kroner til Nerskogvegen, og håper på et godt samarbeid med Rennebu og Oppdal kommune.