Helt siden jeg flyttet inn i ny leilighet, har jeg gått å erget meg over hvor møkkete vinduene mine har vært. Det så ikke ut som om de hadde blitt vasket på flere år.

Spesielt synlig ble dette da sola bestemte seg for å komme ut av vinterdvalen. Jeg tok raskt affære og dro rett på butikken for å handle det jeg trengte for å få vinduene rene. Totalt ble seks vindusflater vasket og vannet i vaskebøtta har aldri vært så møkkete som det var etter den vasken.

Endelig kunne jeg lene meg tilbake i sofaen og nyte det nyvaska resultatet. Rutene ble skinnende rene og blanke, at jeg blir ikke overrasket om det kommer til å fly en fugl eller to på vinduet, fordi de er så blanke.

Men det holdt ikke med å kun være fornøyd med vinduene. Vaskeånden var kommet for å bli, og hele kåken fikk seg en skikkelig gjennomgang. Kjøkkenet ble skuret rent, dyna fikk lufte seg og alle hybelkaniner har funnet seg en ny bostedsadresse. Sykkelen fikk seg også en real omgang med testing og olje, så nå kan jeg også starte sykkelsesongen!

Svett og sliten kunne jeg betrakte mitt verk denne helga. Sola varmet på verandaen og fuglene kvitret i det fjerne. Jeg var så utrolig fornøyd med meg selv etter helgas innsats.

Men gleden var kortvarig. Allerede søndag ettermiddag kom det noe hvitt dalende ned fra himmelen og hele mandag har det vært surt, kaldt og snø.

Jeg får heller trøste meg med at vårrengjøringen er tatt og at jeg ikke trenger med å stresse med å ta den neste gang sola bestemmer seg for å dukke opp.