Ordfører Ola Øie og tidligere rådmann Arve Withbro reagerer kraftig på hvordan kollegene i Oppdal opptrer i grensejusteringssaken. Dette er et engasjement for å påvirke fylkesmannens vurderinger.

Hvordan skulle kollegaene i Oppdal ha reagert? Oppdal skal som Rennebu utrede konsekvenser for en grensejustering, og er kommet til et positivt svar. Vi ønsker ”sørfolket” i Rennebu velkommen. Er det dårlig folkeskikk?

Er det god folkeskikk å komme med personlige karakteristikker av kolleger i nabokommunen? Hvilken karakteristikk vil kommunestyremedlem Withbro gi politikere i Rennebu som mener at en kommunesammenslåing er til beste for Kommunen, men stemmer motsatt og som uttaler at ”en nedleggelse av Voll skole er uaktuelt å gå inn for”,  men stemmer for nedleggelse?

I en ny runde med diskusjon om kommunesammenslåing vil samarbeidsklimaet neppe bli bedre dersom man fortsetter med personlige karakteristikker av kollegaene.

Opdalingen erfarer at flere har uttrykk anger på at de skrev under for grensejustering. Hvor mange er dette? Hvor mange, erfarer Opdalingen, har angret på at de stemte nei til kommunesammenslåing? Registrer Opdalingen ”angrere”? Rennebu vil miste 450-500 innbyggere. Blant disse er det mange barn som ikke kunne skrive under på listene og flere voksne fikk ikke muligheten heller – tror jeg at jeg har hørt.

Kommunesammenslåingen mellom Rennebu og Oppdal gjaldt framtiden for ca 9.500 mennesker i vå fjellregionen. Cirka 960 mennesker ønsket ikke en sammenslåing, hvilket fikk store økonomiske konsekvenser både for Rennebu og Oppdal.

”Det som nå er politisk vedtatt i Oppdal, er med og slakter Rennebu som kommune” sier Ola Øie. En utrolig uttalelse.

Det er vel vedtak i Rennebu kommune med påfølgende reaksjoner fra folket på ukloke politiske valg, som eventuelt vil ”slakte” Rennebu kommune.

Det handler om en evner å se en sak fra flere ståsteder og at man tar ansvar for de konsekvenser egne valg vil måtte medføre.