Ikke det at jeg er noen stor entreprenør, men det hender jeg stikker innom stedets byggevarebutikker i ny og ne. En gang passer det å stikke innom den ene, andre ganger besøker jeg den andre og den tredje.

Stort sett og aller helst som regel får man god service, faglige råd og tips om hvordan ting kan gjøres, akkurat slik det skal være.

Her om dagen skulle jeg ha tak i noe billig materiale for å sette opp en kasse på veggen på uthuset for å huse noen frittgående høns på nattetid. Jeg var innom alle byggevarebutikkene, men platene som selges var litt store og bordkledningen som kunne passe var litt dyr for det de skulle brukes til.

På ett av stedene var det en sommervikar som fikk en god idé; hva med å bruke platene som vanligvis brukes til emballasje mellom plater og bordkledning? En titt på platene og jeg kunne konstatere at de ville passe perfekt.

En kjapp prat med sjefen og emballasjeplatene var lastet inn i bilen, de var perfekte i størrelsen og gikk inn i bilen uten noe om og men. Da jeg ville betale for platene ble det ristet på hodet og et smil kvitterte for materialet som de måtte ha kastet og fraktet bort selv i alle fall.

Særdeles godt fornøyd vente jeg nesen hjemover, det ble minihønsehus på veggen og sommersesongen i hønsegården er i gang.

Siden det er sommer og det kan passe seg å pusse opp et gjesterom i tilfelle sommerbesøk (samt at en over snittet handy far er på besøk ...) så måtte det kjøpes inn både veggplater og gulvbelegg. Siden sånt koster omtrent det samme uansett butikk, så kan du jo tenke deg hvor jeg dro for å bruke tusenlappene denne gangen. God service lønner seg, sånn er det bare.