Rikskjendisen i Os kommune utførte sitt siste sprell, da ei 16 år gammel jente ble angrepet. Natt til torsdag måtte Havnesjefen betale den ultimate pris for gjentatte synder.

Det var ikke første gang den mannevonde svanen viste utagerende oppførsel. Hjemkommunen besluttet at avliving var en smart måte å bli kvitt et problem, et vedtak som ble utløst etter at en liten barnehagejente ble hakket på og dratt under vann av beistet.

Likevel er folk i harnisk, og 8000 underskrifter for å redde svanens liv, er overrakt kommunens ordfører. Advokat ble engasjert (av privatpersoner som helt sikkert ikke er blitt utsatt for fjærkreets vrede) i håp om at ny bopel kan være et alternativ. Uten at det hjalp, og nå er ordføreren drapstruet.

I Jemen var tusenvis til stede da en mann ble henrettet i hovedstaden. Seansen ble sendt på TV og rundt torget var det folkefest. Riktignok ble mannen "dømt" etter angivelig å ha begått en grov forbrytelse, men likevel. Jeg er ganske sikker på at mannen verken fikk advokathjelp eller at folk samlet underskrifter i håp om å redde mannen fra bøddelens maskingevær.

Gjett hvilken av de to sakene som får desidert størst oppmerksomhet i media?

På Berkåk har vi lenge hatt nærgående besøk av skogens konge. Dyrene skiller heller ikke mellom øst og vestkant, og er dermed til bekymring for villaeiere på begge sider av E6.

Plageånden må sikkert betale dyrt for sin forbrytelse, om ikke annet så til høsten. Hvert år felles det om lag 30.000 elg, og så vidt jeg vet får ingen av dem advokatbistand. Det hjelper altså ikke engang å være av kongelig byrd.