Etter en lang, men etterlengtet ferie, så var det utrolig godt å komme tilbake til Oppdal og rutiner i hverdagen igjen. De tre ukene har gått fort og jeg har storkost meg. Festivallivet har jeg også fått opplevd, men det er flere ting som jeg irriterte meg over.

Hvorfor skal alt dokumenteres gjennom sosiale medier? Jeg gjør det selv, men prøver å kutte ned på telefonen når jeg er sammen med andre når nye minner skal skapes. Under konserten med Sondre Justad og Aurora var det flere som var opptatte av å dokumentere opptreden på Snapchat enn å få det med seg selv. Å se opptak fra en konsert er ikke det samme som å være til stede.

Ingen av oss er perfekte, og jeg legger ikke skjul på at jeg selv også tar opp telefonen for å dokumentere på ulike plattformer. Men jeg prøver å la være. De aller beste minnene jeg har er når jeg lar telefonen ligge. De gangene jeg bare kan ta inn over meg det som skjer.

Også under Robbie Williams konserten i Granåsen, fikk jeg opp et varsel på telefonen min at det var en bekjent av meg som sendte direkte fra konserten. Unnskyld meg, hva er det som får folk til å gjøre det? Er du på konsert for å oppleve eller for å vise alle andre som ikke er der at du er på konsert?

Den siste tiden har det blitt slik at du ikke trenger å betale mange kroner for å dra på opplevelser, for du får uansett med deg det som skjer på sosiale medier.

Hva om vi alle hadde tatt ei helg mobilfri, hadde vi klart det eller hadde vi fått abstinenser etter noen minutter? Telefonen tar altfor stor plass i hverdagen vår, og jeg har i alle fall planer om å bruke den mindre og være til stede, her og nå.