Opp gjennom årene har jeg vært sjeldent syk. Jeg har hatt noen forkjølelser her og der, men det har ikke blitt så mye verre enn det. Men etter 17 dager med lite søvn, festing og stress, forsvant det sterke forsvaret jeg hadde. Det var i en periode at jeg slet med hodepine, hovne mandler og hoste hver måned. Men det roet seg også ned, takk og lov for det.

Men nå har jeg dessverre havnet på samme trakter igjen. Nå er jeg forkjøla for andre gang på tre uker, og det irriterer meg mer enn noe annet. Jeg er så lei av DOC, lommetørkler og nesespray. Første uka av ferien ble jeg syk og fikk nesten ødelagt festivaluka mi, men jeg kom meg til hektene veldig fort. Og da jeg skulle til å reise tilbake til Oppdal, ble jeg skikkelig tett og hadde et press på bihulene. Dette har bare utviklet seg, og til tider så kjenner det ut som om jeg har et rivjern i halsen hver gang jeg hoster.

Spesielt irriterende er det når jeg legger meg og skal sove. Det slår aldri feil at jeg får et hosteanfall som jeg sikker på hver gang skal vekke hele nabolaget.

Alt jeg ønsker er mitt sterke immunforsvar tilbake. Jeg ønsker meg tilbake til den tiden hvor ordet «syk» nesten ikke var et vokabular i mitt ordforråd.

Men jeg må nok lære meg å leve med at jeg kommer til å bli syk på neste ferie jeg reiser til, og at jeg får hovne mandler de gangene jeg blir forkjøla. Såpass har jeg lært meg å kjenne de siste årene og jeg vet hvilke symptomer som kommer først og ikke.