Jo, jeg vet jo at godt med snø er viktig for Oppdal, både for vinteridrettene, men også for hyttefolk og turismen. Men jeg kan styre meg for alt det hvite som hoper seg opp i oppkjørselen, på gårdsplassen og verandaen og som formelig biter seg fast i frontruta på bilen på morgenen når jeg skal på jobb.

Jeg ble født cirka et kvarter for sent, og de som kjenner meg godt vet at jeg sliter med å hente inn dette kvarteret i hverdagen.

Når jeg så i tillegg kommer ut døra hjemme i full fart på jobb – og da som regel ikke 15 minutter for tidlig – så må jeg bruke mangfoldige minutter for å bli kvitt is og snø på bilen så jeg ikke risikerer bot og beslag av sertifikat dersom lensmann eller UP skulle finne på å avholde en trafikkontroll på morgenkvisten.

Og snø blir jo også til is bare den får smelta litt og i tillegg blir hardpakka tilstrekkelig, litt mildvær i tillegg da, ja, da har du det gående. Akkurat på dette område så skal ikke vi i redaksjonen klage, med slike vær og føreforhold så får vi alltids noe å skrive om i avisa – spesielt tidlig på snøsesongen – denne snøen kommer jo som et sjokk på oss hvert eneste år – snøen kommer jo mer overraskende på mange oss enn julekvelden på kjerringa – og det til tross for at de fleste av oss faktisk kan lese en kalender.

Og siden jeg allerede har nevnt politiet og kalenderen – en liten sluddblaut vits sånn på tampen: "Vet du hva tyven fikk, han som stjal en kalender?" Ikke? Jo, han fikk 12 måneder!

Lykke til med snømåkinga!