Som onkel til to tvillingjenter burde jeg vite bedre, men helgas sportsdekning fra Beitostølen ble en prøvelse – kanskje ikke så mye for undertegnede – men for et par lokale tvillingjenter som er rimelig gode til å gå på ski.

- Feil igjen! Bilde er av Silje og ikke meg, kommenterte Astrid på Facebook. Ja, vi snakker altså om sisters Slind.

- Kan du fikse? Spurte en fortørnet journalist via SMS, han hadde tatt helgefri og var langt unna PC.

- No problem! svarte jeg selvsikkert, gikk inn på NTB, søkte opp navnet, fant et bilde og la det ut på nett.

- Ikke for å være vanskelig altså, men det er heller ikke meg ... kom det på Messenger, med sånn smile-ikon på slutten av meldingen. Fra Astrid.

Inn på NTB igjen for å hente ut nytt bilde. Vent! Tok jeg sjansen på det? Greit nok at hat trick er noe bra i fotball, men når det gjelder å legge ut feil bilde for tredje gang så blir det ... ja, feil.

Nå skal det sies at søstrene Slind ikke akkurat er ulike. Og når de stiller med solbriller, frost i håret, skidrakter og startnummer fra i fjor (på arkivbilder) så er det ikke lett å skille dem ad. Heldigvis vet jeg at Kari sitter hjemme med vondt i tåa og ikke skal være med på noen av bildene (sorry, Kari), tenkte jeg i mitt stille sinn.

Resultatet var at jeg hentet fram et bilde fra Opdalingens eget arkiv, sendte en kopi av bildet på Messenger og fikk et bekreftende svar fra Astrid, og dermed ble det både riktig drakt, sponsorer og skidame som ble lagt på nett.

Neste gang det koker som verst like før deadline legger vi ut et fellesbilde av søstrene (vi har et par av dem i arkivet) og skriver "én av disse kom først i mål i dagens skirenn". Da er vi helt sikre på at det blir rett. Og så er vi like sikre på at jentene våre vil gjøre det bra utover vinteren!