Det er på høy tid å pakke bort sommer- og høstjakkene. Vinteren har kommet for fullt og de siste dagene har vi virkelig fått merke kuldegradene som følger med kong vinter. Vinterjakker er ikke noe storforbruk hos meg og det kan hende jeg kjøper ny vinterjakke hvert tredje år.

Men i år har den planen mildt sagt gått skeis. I forkant av fjorårets vintersesong, måtte jeg investere i en ny jakke. Når det kommer til vinterjakker, har jeg noen preferanser som de må oppfylle. De bør helst ha hette og de bør også gå nedom rumpa. Og den må selvfølgelig være varm. Med temperaturer ned med minus tjue grader, er det greit å ikke fryse i hjel de gangene jeg må ut av hus.

Men jeg forventer at når man betaler over tusen kroner for en jakke, så skal den holde en lang stund. Men jakka var ikke i bruk mange gangene før glidelåsen var ødelagt. Dermed måtte jeg bytte jakka og få en ny en.

Den jakka har jeg hatt i cirka en vintersesong. Fortsatt like pen og ingen bruksskader. Men her om dagen sa den takk og farvel. På ny bestemte glidelåsen seg for å leve sitt eget liv og nå får jeg ikke til å ha igjen jakka uten at det blir tull. Perfekt timing, siden det har vært ned mot mange kalde blå de siste dagene.

Dette betyr at jeg ganske kjapt må kjøpe meg en ny jakke. Jeg orker ikke å fryse lenger. Heldigvis er det Black Friday i dag og mange gode tilbud i butikken.

Jeg er ikke så interessert i å bruke flere hundrelapper på en jakke, så denne dagen kunne ikke komme på et bedre tidspunkt. Så nå krysser jeg fingrene for at jeg finner en jakke som jeg blir fornøyd med og som holvarmer. (ksn)