Desember har inntatt vår hverdag og sannelig har julemusikk og pepperkaker også funnet veien til mange norske hjem. Desember markerer for meg et skille i hverdagen, for nå er den norske fotballsesongen offisielt over. Fra mars til november har jeg brukt så å si hver helg på fotball, enten jeg har dekket idretten for avisa eller har sittet i sofaen og skreket som en og annen gærning.

Nå som spillerne har tatt en velfortjent pause og ferie, hva skal jeg finne på i helgene da? Jeg får med meg en liten dose fotball fortsatt, med god hjelp fra blant annet England, Spania og Italia. Men jeg har ikke kanalene hvor jeg kan følge mitt kjære Liverpool, så jeg må ty til litt "shady" nettsider for å få sett kampen. Det blir ikke det samme.

De første helgene kommer jeg nok til å kjenne på savnet å ikke kunne benke meg ned foran TV-en klokka seks om søndagskveldene, eller å kunne høre på diskusjonen Davy Wathne og Jesper Mathisen har under Fotball Extra.

Heldigvis har skisesongen startet, som klarer å holde abstinensene mine noenlunde under kontroll. Så får jeg bare ty til tvilsomme nettsider for å få sett mitt kjære Liverpool prøve å vinne kamper i England.

Heldigvis er det tidlig sesongstart neste år; allerede 11. mars sparkes Eliteserien 2018 i gang og det er noe jeg allerede har begynt å ha sett fram til. Men fram til da får jeg prøve å finne noe annet å bedrive helgene med, så krysser jeg fingrene for at tiden fram til mars går fort. Imens kan jeg også spekulere i hytt og vær over hvilke spillere som kommer til å forlate klubben min og hvem som kommer inn. Slike småsaker hjelper på lengselen etter fotballen.