Å feire nyttårsaften i utlandet er noe jeg anbefaler på det sterkeste. Å oppleve et fyrverkerishow som vi ikke ser maken til her i Norge, er noe helt spesielt.

På tampen av 2017 var vi en jentegjeng på fem jenter som feiret slutten av året i Edinburgh, Skottland. En fantastisk by med veldig mye å se på. Da årets siste dag kom, var vi en spent gjeng som gledet oss til det som skulle skje til kvelden. For å si det mildt, etter å ha sett fyrverkeriet som varte i fjorten minutter, blir det vi sender opp i Norge puslete i forhold.

Fornøyde med oppskytingen gikk turen videre på en av Edinburghs mange barer. Klokken fire på morgenen var vi hjemme og taxien skulle komme å hente oss 1. januar, kom presis kvart over åtte om morgenen.

Jeg kan med hånda på hjertet si at dette er den verste hjemreisen jeg noen gang har hatt. Lite søvn, forsinkelser og grinete barn fra start til slutt.

Da vi endelig hadde kommet oss fra Skottland til Norge og Gardermoen, fant vi raskt gaten som skulle ta oss videre. Klokken tikket og gikk, men ingen boarding var satt i gang på gaten.

Så kom beskjeden. "Flyet til Molde er utsatt på ubestemt tid". Da hadde vi allerede vært på reisefot i mange timer og skuffelsen var stor hos alle da beskjeden kom. Men like etter kom det en ny beskjed. "Det blir satt opp et nytt fly på ny gate". Hurra tenkte vi, helt til vi innså hvilken gate vi havnet på. Jo da, den gaten som var lengst unna der vi satt.

Så var det bare å løpe til gaten, finne flysetet og lene seg tilbake. Etter flere forsinkelser og tidenes verste flytur, kunne vi endelig sette føttene på bakken hjemme i Molde. (ksn)