Kjære navnesøster Ingrid

Publisert 21.03.2007 kl 21:35 Oppdatert 21.03.2007 kl 21:45

Tips en venn på e-post:Kronikk

Etter en meget begivenhetsrik dag den 17. mars med åpning av kulturhuset vårt og en fantastisk festforestilling om kvelden, rigget jeg meg til i godstolen goddemt av kultur og inntrykk. Nå skulle jeg lese om kulturhus og annet nytt. Opdalingen som kommer ut om lørdagene nå lå øverst i den uleste avisbunken. Da fikk jeg øye på din uttalelse vedr. vårt siste vedtak i kulturhusets driftsstyre, behandlingen av fribilletter til ansatte og styremedlemmer.

Si meg, var ikke du og jeg på det samme møtet? – Jeg sitter og undrer og kjenner at skuffelsen siger inn over meg. Har DU Ingrid Mellem virkelig uttalt dette som står i lørdagens utgave av Opdalingen? Jeg blir vantro og ringer avisen mandag morgen. Jeg får bekreftet at dette var riktig sitert.

Du satt som medlem i styremøtet og Ola Røtvei ville som leder få bekreftet om dette var et enstemmig vedtak. Ingen av oss benektet det – heller ikke du. Hva med de etiske retningslinjene for møtekultur og de vedtak vi som medlemmer står for? Du mistenkeliggjør et vedtak som vi har fått lagt fram med grundig underlagsmateriale fra administrasjonen for kulturhuset og som du selv har vært med på.

Vi har diskutert denne saken fram og tilbake - og vi har kommet fram til et enstemmig vedtak. Jeg husker jeg oppsummerte under møtet følgende: «Enten går vi for ingen fribilletter til noen eller så går vi for det som administrasjonen hadde lagt fram». Årsaken til at vedtaket ble som det ble, var på bakgrunn av opplysninger blant annet at andre kulturhus som har vært i drift en stund hadde den samme ordningen.

Årsaken til å gi fribilletter er ikke for at ansatte og styremedlemmer skal spare penger - men, for at de som skal utvikle kulturtilbudet skal kunne gå på de fleste forestillingene. Vi har et ansvar for å holde oss oppdaterte for å lede denne «skuta» framover. Dette er ganske viktig for å jobbe for et riktig tilbud for befolkningen.

Jeg tror ingen i Oppdal mistenker oss styrerepresentanter for å være dyr i drift og jobbet det har vi, sammen med enhetsleder og annet personell. Vi har ikke betalt for å sitte i dette driftstyret slik som styrerepresentanter i Sparebank, E-verk osv.

Jeg undres; Hva er det du vil oppnå med et slikt utspill? Jeg synes ikke dette er et fair spill.

Gratulerer sambygdinger med Kulturhuset. Takk Ola Arne Aune og Johan Fredrik Dale som kom med denne fantastiske ideen om å bygge vårt eget kulturhus slik det står i dag.

Jeg var først skeptiker men må si vi har fått et stort smykke av en bygning som vi vil få mye glede av. Takk også til alle ansatte i foretaket som har jobbet både dag og natt for å gjøre åpningsdagen så fantastisk!

Nå er det opp til innbyggere og tilreisende å bruke bygget!

Med hilsen og håp om et godt samarbeid om et Kulturhus som skal vokse seg fram i alles hjerter.

Ingrid Grøtte

Johansson

På forsiden nå


...

- Årets begivenhet

Rundt hundre spillere fra Oppdal reiser til Norway Cup lørdag morgen - med mindre politiet og regjeringa anbefaler noe annet.

Fantastisk foto-sommer 2014 - sjekk bildene

Bidragene til foto-konkurransen strømmer på, sjekk de mange flotte bildene fra Oppdal og Rennebu! På slutten av sommeren vanker det et gavekort på 1000 kroner fra Bunnpris til ett av bidragene. Kommenter gjerne bildene på vår Facebook-side og hjelp oss å finne det flotteste sommerbildet fra Oppdal og Rennebu.

...

Mystisk kors på Kinnpiken

Tips oss: Ring eller send sms/mms Vakttelefon: 992 75 900 Send oss en epost redaksjon@opdalingen.no

Opdalingen har fått tilsendt bilder og spørsmål fra flere undrende turgåere om et mystisk kors i oppdalsfjellet.

...

Prøysen i kulturhuset

Den 23. juli var det 100 år siden Prøysen var født, noe som ble markert over hele landet. I Oppdal blir det Prøysen-fest i september.