OPPDAL: I sin første sesong med biltrial slo han til i konkurranse med de beste. Under helgas Norges-Cup på Oppdal Motorsportsenter kjempet Erik Nyseter Hoås fra Grøa seg til en tredjeplass i klassen Pro-Modified. En prestasjon han ikke var i nærheten av å tro på før løpet.

– Jeg hadde et håp om å bli blant de sju beste. Så jeg må si jeg er meget fornøyd med å være en «amatør» og havne på tredjeplass, sier Erik Nyseter Hoås.

Sammen med co-pilot Jan Erik Tråsdahl har han høstet pallplasseringer i midtnorsk cup og Trøndercup tidligere i sesongen. Og i sin første konkurranse mot de beste i landet, slo han virkelig til.

– Det gikk litt bedre enn jeg hadde trodd. Men bilen fungerer bra, og da går det greit. Jeg har en veldig driftssikker bil, det er mye av oppskrifta.

Hoås skryter av arrangementet, og det som etter hvert ble en virkelig god dag for trialinteresserte.

– Arrangementet gikk veldig bra, og det var en strålende dag. Alle de andre sjåførene jeg snakket med var veldig fornøyde, sier han.

Etter at de siste sjåførene hadde passert målstreken i siste runde, ble det invitert til fest. Men selv med pokalen under armen var det andre ting som fristet mer for Hoås.

– Jeg var sliten, og så har jeg en tre måneder gammel baby hjemme. Jeg hadde mer lyst til å dra hjem, sier han.

Også en annen representant fra arrangørenes side havnet på pallen i helga. Martin Michaelsen fra Utkanten Offroaders havnet på tredjeplass i klassen Prototype.

Helgas Norgescup var den tredje runden denne sesongen, og ble arrangert som et samarbeid mellom NMK Oppdal Offroad og Utkanten Offroaders NAF.

Les mer i Opdalingen tirsdag.

BRATT: Biltrial handler mer om nøyaktighet og teknikk enn å kjøre fort.
FORNØYDE: Erik Nyseter Hoås og co-pilot Jan Erik Tråsdahl var fornøyd etter gjennomkjøringa, men turte ikke håpe på ei så god plassering.