Oppdal: Både Mats (18), hans familie og støtteapparatet rundt han er i sjokk og vantro etter at Norges bilsportforbund knuser den unge mannens drøm om å konkurrere i shortcar.

PRESISERING:  Det er Norges bilsportforbund som lisensierer shortcar og ikke Norges motorsportforbund, slik som det en stund sto skrevet i artikkelen.

Mats var innblandet i en tragisk ulykke for cirka et år siden som gjorde han lam fra brystet og ned.

I løpet av under ett år har Mats klart å ta både førerkort og fått lisens for kjøring på bane, men Norges bilsportforbund vil ikke la ham delta i konkurranser med fellesstart på grunn av "hensyn til de andre deltakerne".

- Dette er bare tullprat og unnskyldninger for ikke å ha en handikapet person få være med å konkurrere, uttaler Mats' far, Otto Ørstad.

Mats fikk først utstedt lisens uten begrensninger, men så noen timer før han skulle delta på en løp lørdag kom kontrabeskjeden. Fordi Mats ikke kan gå får han ikke lov til å delta i løp.

- Jeg føler meg direkte mobbet av forbundet, uttaler Mads til Opdalingen.

- Om noen andre kjører ut eller får problemer der de blir klemt under en bil kommer de seg heller ikke unna. Det er ikke noe forskjell på dem eller meg, sier en tydelig skuffet, men samtidig kampklar ung mann. Han har ikke tenkt å gi seg, og vil sloss videre for å få være med i sporten som betyr så mye for ham.

Opdalingen har prøvd å få kontakt med Norges bilsportforbund, men de har ikke vært tilgjengelig for kommentar. De har stengt sentralbordet for helgen og har ikke oppgitt egen pressekontakt på sine hjemmesider.

Vi har også prøvd å ringe generalsekretær Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund, men får beskjed via SMS at han er opptatt og vi blir bedt om å ringe tilbake senere.