Omtanke for andre og evne til ta vare på hverandre er noe av det viktigste vi kan lære barna våre.

Det er fjerde året på rad at NRK Super inviterer til dans. Antall påmeldinger øker og øker, fra 180 000 barn i fjor, til godt over 300 000 i år. Det tror vi må være norgesrekord i fellesdansing.

Redaktør i NRK Super, Hildri Gulliksen, mener noe av forklaringen på suksessen er at BlimE! treffer en nerve hos barn.

- Å oppleve omsorg fra en god venn eller å kjenne på å være utelatt fra leken er sterke følelser som sitter i magen. Slike følelser motiverer til engasjement. Når lærere i tillegg tar ballen og bygger ut det faglige aspektet i ukene før BlimE!, gir dette god mening for små og store. Og så er det klart at festen og følelsen av fellesskap er viktig. Bare tanken på at over 300 000 barn danser samtidig for vennskap, gjør jo at hjertet sprenger, sier Gulliksen.

Årets BlimE!-låt heter «Dilla på» og har som tema at det er lett å gjøre en forskjell slik at andre får det bra.

NRK Super startet BlimE!-kampanjen for seks år siden med mottoet: «Si hei, vær en venn. BlimE!». Hensikten var å oppfordre barn til å bry seg om hverandre. De siste fire årene har dans vært en del av kampanjen.

- Vi som jobber med BlimE! tror at det å fokusere på et felles mål, og å gjøre noe fysisk sammen, kan styrke samhold, mestring og felleskap. Vi håper at dette vil være en inspirerende og stor ting å være med på. Målet er at barna skal oppleve at det er gøy å si ja til vennskap og felleskap. Nytt av året er at vi inviterer barnehager til å være med. De får tilbud om å lære en forenklet versjon av dansen, sier prosjektleder Hanne Vennemo.