11 nye band fikk en sjanse til en finaleplass, gjennom den tredje og siste delfinalen på Ordentlig Radio.

Bandet Lodi fra Rennebu ble nominert og plukket ut til denne delfinalen av Opdalingen, og slo totalt knock-out på sine konkurrenter; gutta fra Rennebu fikk 54 prosent av stemmene som kom inn via SMS fra hele landet.

10 band får plass i den nasjonale finalen i Namsos 12. desember og kjemper om Sparebank 1 Rock og popstipend til en verdi av 250.000 kroner. I tillegg kan de vinne mentorstipend fra Innovasjon Norge og spillejobb på Gramo Underwood-scenen på Norwegian Wood-festivalen neste år.

Låtene i delfinalen torsdag kveld kom fra Fredrikstad blad, Nettavisen, Rana blad, Stjørdalens blad, Aust-Agder blad, Østlandets blad, Østlandsposten og Opdalingen. Trønderne var best denne kvelden, Lodi skal til landsfinalen på Rockheim!

Deltakerlåtene er kvalifisert gjennom avstemming på Bandwagon-spilleren i de forskjellige avisene. I tillegg er det plukket ut låter av juryen i Ordentlig Radio.

Låta Kobberhjerte fra bandet Lodi kom med i siste liten, slik at det i den siste delfinalen var hele 11 låter som skulle konkurrerere om finaleplass, og bandet fra Rennebu besto med glans!

Her er delfinalistene:

1. B’look - Blå Tornado (Fredrikstad Blad)

2. Vegard Skrede - Dans, Baby! (Nettavisen)

3. Röst - Not as bad (Nettavisen)

4. Escape Pod - Hollywood Ending (Nettavisen)

5. Jennea - Lengte du enda (Stjørdalens Blad)

6. Mads Utstrand - How We’re Gonna Be (Rana Blad)

7.  Beklagerforlaget - Rennesteinsromeo (Stjørdalens Blad)

8. 9ma - Så Mye å Si (Aust Agder Blad)

9. Malene Markussen - Alt Du Finner (Østlandets Blad)

10. Kristian Kaupang - Så Nære (Østlands-posten)

11. Lodi - Kobberhjerte (Opdalingen) VINNERE!

Sjefredaktør Kim Riseth i Namdalsavisa, håper også lokale band benytter muligheten til å kjempe om en plass i finalen.

– Mange har fått en kickstart på karrieren etter Bandwagon, ikke fordi de vant hovedprisen, men fordi de møtte andre band i finalen og fikk ta del i det faglige programmet, forklarer han.

Vinneren av Bandwagon får Ramp-stipendet fra Sparebank 1 SMN og Innovasjon Norge. I tillegg får publikumsvinneren som kåres under finalen et mentorstipend fra Innovasjon Norge på 30.000 kroner. Det for også den som vinner konkurransen om beste video, i samarbeid med Nordic Screens. I tillegg blir et band fra finalen plukket ut av en egen jury til å få spille på Gramo Underwood-scenen på Norwegian Wood-festivalen neste år.

De ti bandene som går videre til finalen på Rock City Namsos 12. desember, får i forkant av finalen delta på et faglig program over to dager.

– Vi samler 50–60 musikere her, og det gir ringvirkninger, samtidig som det setter Namsos på kartet som rockeby. Flere av dem som har kommet har funnet hverandre, slik at det har oppstått nye konstellasjoner og band, forteller Riseth.

Blant annet nevner han Fay Wildhagen, som deltok i Bandwagon i 2013. Hun vant ikke konkurransen, men innledet et samarbeid med bandet som vant. Og et av bandmedlemmene er nå fast medlem av Wildhagens band.

– Det viktigste med Bandwagon er å komme til finalen og få oppleve det, også er det en ekstra bonus for den som vinner, mener Riseth.

I musikkonkurransen kåres også den beste nye låten og beste videodemo. Låtkonkurransen er en ren publikumsavstemning, mens en fagjury vil avgjøre hvem som vinner konkurransen og Ramp-stipendet.